Ha kiköltözök Szigethalomra, hogy a legjobb, és legolcsóbb a tömegközlekedés Budapestre? A szigethalmi Gyöngyösi utcai megállóból kéne eljutnom a Bp. Haller utcáig!
Sehogy nem olcsó. Én itt élek pár éve, és inkább kocsival járok minden nap (közvágóhídon keresztül a budai oldalra).
Ha már volán busszal mész, akkor csak arra vegyél bérletet, és ne a hévre. A volán buszról leszállsz Pesterzsébeten, és onnan a 23-as busz elvisz a Haller utcáig.
Így csak 1 kiegészítő bérlet kell a BKK bérlet mellé.
A Volánbuszra kell egy 5 km-es helyközi bérlet Szigethalom, Gyöngyösi utca és az autóbusz-állomas közé, plusz egy 15 km-es HÉV-bérlet Szigetszentmiklós-Gyártelep és Millenniumtelep közé. (10,5 km a díjszabási távolság, az pech, mert 10,0-ig olcsóbb lenne). Onnan pedig már a Budapest-bérlet érvényes.
A munkáltatód köteles kifizetni a Volán- és HÉV-bérleted 86 százalékát, ez nem választás kérdése. Persze ha olyan bőséges a munkaerő a szakmádban, hogy rögtön lenne helyetted más, akkor óvatosan kell ez ügyben ugrálni - mindenesetre tudd, hogy ez a költségtérítés törvény szerint jár neked.
Az olcsóbb opció biciklizni. A HÉV-ig bringa, arra bérlet mondjuk a Kén utcáig (20 km-es elég, Vágóhíd már 25 km), plusz bringabérlet hozzá és onnan már mehetsz a Hallerre két keréken.
Kisétálsz a Mű útra, felszállsz a volán buszra a "Bucka Gyöngye" nevű megállóban, és leszállsz "Budapest, Pesterzsébet felsőn". Ott átszállsz a 23-as buszra, ami elvisz a Haller utcáig.
Minek bonyolítod helyi járattal.
De ezért írtam, hogy borzalmas (és drága) Szigethalom közlekedése, ezért járok én is kocsival
Az M0 valóban időigényes. A felhajtónál van dugó reggel.
Mivel a Dunapart közelében lakom, így Taksony-Dunaharaszti-Soroksár útvonalon járok.
Max 40-45 perc alatt bent vagyok.
Hazafelé még jobb, ugyanarra jövök, jól lehet haladni végig.
Délután az elkerülőn van dugó a reptér-Tesco-Tököli körforgalom útvonalon. Ezért nem jövök az M0 felé délután se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!