Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » 120a vonalon miért ritkítottak...

120a vonalon miért ritkítottak ennyire a két ünnep között?

Figyelt kérdés

Hétfő reggel az Elvirára pillantva meglepve tapasztaltam, hogy "kicsit" megritkultak a vonatok. Konkrétan óránként megy egy zónázó (gyorsított) + egy személy.

Ugye alapesetben a következő van: gyorsított reggel Budapest felé 20 percenként + ezen felül 20 percenként egy személy, napközben meg óránként egy zónázó + 30 percenként személy. Kifelé óránként zónázó + 30 percenként személy, délután meg zónázók/gyorsítottak is 30 percenként váltják egymást.

Értem én, hogy ilyenkor sok ember nem dolgozik, na de ez most konkrétan a hétvégi menetrend. Napközben megfelezték a vonatok számát, reggel meg megharmadolták (!), csupán azzal a felkiáltással, hogy "úgysem dolgozik senki", amit nehezen tudok elfogadni. Ezek rendes munkanapok az évben, elvileg.

2015. dec. 30. 01:14
 1/3 anonim ***** válasza:

A két ünnep közt sok éve csökkentett menetrend van az elővárosi vonalakon, mivel az utazási igények is jelentősen kisebbek az év többi részéhez képest. Az tény, hogy nem mindig sikerül eltalálni, hogy melyik vonatot nem érdemes járatni.

Értekezés a témában:

1. rész

[link]

2. rész

[link]

2015. dec. 30. 02:48
 2/3 A kérdező kommentje:
Jók a cikkek, habár nem kifejezetten a két ünnep közti közlekedésről szólnak, hanem a 24-i és 31-iről, ami sokkal jogosabb kérdéskör. Azt továbbra sem értem, hogy a rendes munkanapokon miért kell ekkorát vágni a menetrenden.
2015. dec. 30. 08:18
 3/3 anonim ***** válasza:
Több elővárosi vonalon is probléma ez, sajnos nem tudnak róla leszokni. Bőven elég lenne a csúcsidőn kívüli munkanapi vonatokat lemondani. A megtakarítás így is minimális és legfeljebb a vezényletnek könnyebb így a szabadságolásokat engedni. Pénzben majdnem ugyanott van a vasút, hiszen magasak a fix költségek, az infrát gyakorlatilag ugyanannyi üzemeltetni, ha 40 vonat jár rajta vagy 80. De ezt sokan nem értik vagy nem akarják érteni még a döntéshozók közül.
2015. dec. 30. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!