120a vonalon miért ritkítottak ennyire a két ünnep között?
Figyelt kérdés
Hétfő reggel az Elvirára pillantva meglepve tapasztaltam, hogy "kicsit" megritkultak a vonatok. Konkrétan óránként megy egy zónázó (gyorsított) + egy személy.
Ugye alapesetben a következő van: gyorsított reggel Budapest felé 20 percenként + ezen felül 20 percenként egy személy, napközben meg óránként egy zónázó + 30 percenként személy. Kifelé óránként zónázó + 30 percenként személy, délután meg zónázók/gyorsítottak is 30 percenként váltják egymást.
Értem én, hogy ilyenkor sok ember nem dolgozik, na de ez most konkrétan a hétvégi menetrend. Napközben megfelezték a vonatok számát, reggel meg megharmadolták (!), csupán azzal a felkiáltással, hogy "úgysem dolgozik senki", amit nehezen tudok elfogadni. Ezek rendes munkanapok az évben, elvileg.
2015. dec. 30. 01:14
1/3 anonim válasza:
2/3 A kérdező kommentje:
Jók a cikkek, habár nem kifejezetten a két ünnep közti közlekedésről szólnak, hanem a 24-i és 31-iről, ami sokkal jogosabb kérdéskör. Azt továbbra sem értem, hogy a rendes munkanapokon miért kell ekkorát vágni a menetrenden.
2015. dec. 30. 08:18
3/3 anonim válasza:
Több elővárosi vonalon is probléma ez, sajnos nem tudnak róla leszokni. Bőven elég lenne a csúcsidőn kívüli munkanapi vonatokat lemondani. A megtakarítás így is minimális és legfeljebb a vezényletnek könnyebb így a szabadságolásokat engedni. Pénzben majdnem ugyanott van a vasút, hiszen magasak a fix költségek, az infrát gyakorlatilag ugyanannyi üzemeltetni, ha 40 vonat jár rajta vagy 80. De ezt sokan nem értik vagy nem akarják érteni még a döntéshozók közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!