Megtudom úszni valahogy a MÁV-nál a büntetést?
Bonyolult, DE, legközelebb mond azt, hogy nemvolt pénztár ott ahol felszáltál.
A diákodat pedig nemvagy köteles átadni, csakis az intézkedő rendőröknek, nemgondolom, hogy behívnák szembesítésre a kallert, két büntetés miatt.
naaaa, a jegyvizsgálónál a gép Érdtól csakis kizárolag +500Ft-tal terhelt menetjegyet nyomtat ki! mert a vezetöjegyvizsgáló (vjv.) csak azok esetében térhetett volna el, ha:
1. pénztár zárva. Erröl értesítik a vjv. irásban, esetleg van egy "sárga"könyvecske a vjv.nél ahol az összes MÁV pénztár nyitva tartás benne van. és ott van irva hogy x idötöl -y idöig zárva aza bizonyos pénztár.
2. vjv irásbeli értesítést kap a pénztártol, h. nincs jegy, v. váltópénz a pénztárban. (igen, elő szokott fordulni)
te esetedben kellett volna +500Ft-ot adni a vjv-nek, h. ne firtassa Nagytétényig a jegyeteket.
ha a vjv. nem potdíjaztat meg, hanem pl. "elenged" titeket, akkor az állásával játszik, mert az elővárosi vonatokon szokott lenni (75%esély rá)"repülő csoport" akiknek a dolga, h. ellenörizzék az utasok jegyeit, és a vjv.-t. és ha észre veszik, h. a vjv. ilyen utasokat mint ebben az esetben ti voltatok, nem potdijaz meg, v. nem kezeli a jegyeiteket. akkor első alkalommal irásbeli figyelmeztetést kap. utána figyelni fogják, és a köv. alkalomkor kirugják.
ha a jegyet nektek odaadta volna 80ft-ért potdij nélkül, ugyhogy nincs rá a pénztártol irásbeli utasítása; ugy a vjv-nek kellene az utánfizetési pénztárban (amikor leszámol a bevétellel) a saját zsebéböl kifizetni az 500 ft-ot. (nálam volt rá példa)
6e ft-ot inkább fizessétek ki 8 napon belül, mert akkor elengednek belőle. de akkor a pénztárfönököt kell kérni a pénztárnál. ha 30 napon belül NEM fitetitek be a 6e ft akkor emelik 12e Ftra, ha még mindig NEM fizetitek be akkor a MÁV perel, és akkor a perköltséget is TI fizetitek! MEGÉRI 6080 ft-ért? NEM!
a felszólítászt NEM küldhették ki az eset után 1 héttel!!!
mert van türelmi idő ami 30 munkanap! (én v.mikor 50et is adtam, mire feladtam a felszolitóleveleket! de minimum 40 napot vártam a levéllel.)
a potdijazás nem ebben a szabályzatban van benne.
volt ut.fiz.pénztáros
U.I.: egy tipp legközelebb amikor felszálltok a vonatra, azonnal menjetek a vjv-hez, és mondjátok meg, hogy nem tudtatok jegyet venni a pénztárnál, mert:
- hosszu volt a sor, és nem tudtátok kivárni, a vonatot nem akartátok lekésni
- késön értetek le, és már nem volt idötök jegyet venni
de mondjátok, h. a jegykülönbözetet szivesen, és most kifizetnétek! ja, és beszéljetek normálisan! NE fellengösen, és nagyképüen! JA ÉS kedvesen MOSOLYOGNI!!! Megfogtok lepödni! pozitivan! :D
volt ut.fiz.pénztáros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!