Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vajon kiküldik Kanadába a...

Vajon kiküldik Kanadába a csekket?

Figyelt kérdés
Szóval, sok év után először Budapesten, az Operánál felszálltam a kisföldalattira, szépen vettem szakaszjegyet az automatából (le is késtem egy kisföldalattit emiatt),. majd amikor a Felszabadulás téren (most valami más a neve) leszálltam, akkor az ellenőr azon ugrált, hogy ez a jegy nincs érvényesítve, adott egy 16000 forintos csekket és felírta a kanadai címemet. Mi közöm hozzá, hogy a BKV automata nem érvényesített jegyet árul? És ezt most így hogy?

2015. dec. 20. 09:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Hehe...

Azért nem árulnak érvényesített jegyet, mert akkor, azonnal fel kell használni. Jól néznénk ki, ha valaki csak 6 db jegyet venne és csak, azonnal tudná felhasználni, nem egy héten, 3 napon keresztül.

2015. dec. 20. 09:14
 2/15 anonim ***** válasza:
68%
Ha lekésted a kisföldalattit akkor lett volna időd elolvasni, hogy mit írtak a jegyre.
2015. dec. 20. 10:22
 3/15 anonim válasza:
63%
Kiküldik. Jobb ha fizetsz.
2015. dec. 20. 12:51
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Négyes, azért nagyon nem kell messzire menni. Vegyél helyi vonaljegyet Szentendrén vagy Gödöllőt automatából, elővételben és láss csodát. De speciel Kanadában is, ha felszállsz a buszra, fizetsz a sofőrnél és ha kapsz is jegyet, azzal semmi dolgod nincsen. Ellentétben Budaoesttel, ahol bizony még érvényesíteni is kell azt a jegyet, hiába vetted a vezetőtől. A földalattinál, ahol lehet olyan érzése a távolról érkezettnek, hogy már a peronzáron belül van az automata, bizony nem a kérdező az első, aki tájékozatlanul belesétál e csapdába, így nem ártana jobban felhívni a figyelmet az érvényesítés kötelező voltára.
2015. dec. 20. 16:02
 5/15 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem jobb, ha kifizeted különben diplomáciai katasztrófa lehet Magyarország és Kanada között. Nem kizárt, hogy háború tör ki amit Magyarország fog kezdeményezni.
2015. dec. 20. 19:03
 6/15 anonim ***** válasza:
81%

"Mi közöm hozzá, hogy a BKV automata nem érvényesített jegyet árul?"

Mi köze a BKV-nak ahhoz, hogy te nem ismered a budapesti közlekedés legalapvetőbb szabályát, hogy a menetjegyeket érvényesíteni kell? Sőt mi köze ahhoz, hogy nemhogy nem ismered, de b*sz*l utánanézni is?

Ha olyan országba/városba megyek, ahol még nem jártam, vagy éppen nem ismerem a közlekedését akkor tájékozódom az ilyen dolgokról.

Érdekes, én miért tudtam utánanézni, hogy Münchenben a nekem szükséges 3 napos jegy úgy működik, hogy megveszed, és amikor először felszállsz akármilyen közlekedési eszközre akkor érvényesíted egyszer, és onnantól indul a 3 nap? Míg Budapesten ugye a vásárláskor kell ezt meghatározni, úgy nyomtatja a jegyet az automata/pénztáros.

2015. dec. 21. 10:53
 7/15 A kérdező kommentje:

Szerinted a szakaszjegyet honnan tudtam...? Képzeld: utánanéztem. [link]

Megmondanád hol van ide írva hogy ezt érvényesíteni kell? Netán [link] itt lenne? Mert itt sincs... Ne nézz engem teljesen hülyének, elég nekem hogy a BKK annak néz.

2015. dec. 21. 19:53
 8/15 A kérdező kommentje:
Mondok én még valamit: [link] még ha gondolsz is arra hogy esetleg érvenyesíteni kéne, hát, a BKK weboldaláról egészen biztosan nem fogod megtudni.
2015. dec. 22. 13:23
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

A jegyen rajta van hogy érvényesíteni kell.

És a BKK oldalán is (angolul is).

[link]

Csak hogy menjünk nyugatabbra, pl. Münchenben is validálni kell a jegyeket - még a bérletet is. Vélhetően Kanadába nem fognak végrehajtási pert indítani. Csak a becsületeden múlik, fizeted-e a penaltyt, vagy sem.

2015. dec. 24. 00:45
 10/15 A kérdező kommentje:

> Csak a becsületeden múlik, fizeted-e a penaltyt, vagy sem.

? Én becsületesen megvettem a jegyet, innentől én nem szándékozom mást tenni.

2015. dec. 24. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!