Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ingázni (iskolába/munkába) ti...

Ingázni (iskolába/munkába) ti busszal vagy vonattal szerettek jobban? Miért?

Figyelt kérdés

Én normális esetben a vonatot részesíteném előnyben, de az én helyzetemben inkább a busz, pedig a buszállomás messzebb van a vasútállomásnál. Nálunk ugyanis ilyen "jóféle" elővárosi vonatok járnak, amik ki tudnak készíteni idegileg. Fűtés 1 héten 2-szer megy talán, de ha megy, akkor meg van vagy 40 fok a vonaton. Az a fénymennyiség, ami van rajta, iszonyat irritáló hajnalban. Az utastájékoztatás hangossága szintén idegesítő. Lábtér nagyjából annyi van mint a buszon, mert csak 4-es ülések vannak, ami csúcsidőben nem valami szerencsés. És ilyen körülmények között még pihenni/aludni sem lehet, ezért egész úton azt kell nézni, hogy a veled szemben ülők hogy ásítanak, szedik ki a csipát a szemükből, stb.

Nekem ezért sokkal szimpatikusabb a buszozás, csak beülök egy 2-es ülésbe, így velem szemben nem ül senki, tudok aludni is, mert sem a fény, sem az utastájékoztatás, sem az összetömörült utasok nem zavarnak.

Ti melyiket szeretitek jobban ingázásra használni és miért?

2015. dec. 14. 19:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyiket sem, 9 év ingázás után elegem lett a tömegközlekedésből...

Nem tudom, számít-e a véleményem, mivel én régen ingáztam. De ahogy olvaslak, nem sokat változott a helyzet egyes helyeken... A hol hideg, hol ülepleégető vonatokat ismerem. Ezt a helyzetet kivéve én remekül alszom vonaton is (s buszon alakult ki az a védekező reflexem, hogy hőségben elalszom. tudod, az üvegházhatás egy izzó júniusi napon ott van. szenvedtem ébren, inkább aludtam hazáig. nem volt pihentető, de legalább lelkileg nem szenvedtem. nem bírom a hőséget). A kihalt vonatok bejöttek, mert volt lehúzható ablakom s felállhattam bármikor (suliba busszal jártam, a vonatállomás messze volt, de minden hétvégén utaztam vonattal is). A zsúfoltak sokkal buszszerűbbek s igazad van, egy kettes ülés mégis jobb. Már ha nem te vagy az, akinek állnia kell és örülhet, hogy felfért... De vonaton sem jó állni és heringnek érezni magunkat, volt részem abban is.

Ahogy forróra fűtött buszban is, kabát leszed s a lábam között levő hátitáskára rak, pulóverrel ugyanez, póló ujja fel... Brrr.

Sok éve van motorom, egy ideje autónk is, gyakran gondolok rá, milyen jó is nekem.

2015. dec. 14. 20:21
 2/10 anonim ***** válasza:
Busszal, mert az ingyen van, és nincs 3 km sétára..
2015. dec. 14. 20:32
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten lakom: busz - metró - villamos.

Amikor utazom velük, viszonylag jónak lehet mondani (kicsit a reggeli csúcsidő előtt és a délutáni csúcsidő után használom).

Egyedül a vasárnap reggel a legrosszabb (6 óra körül) - minden 10 perc: busz, metró, villamos.

2015. dec. 14. 21:08
 4/10 anonim ***** válasza:

Egyikkel se.

Ha jó idő volt akkor robogóval mentem mert nem drágább mint a busszal menni és a munkáltató amúgy se fizette volna a buszbérletet.

De már itt helyben dolgozok.

2015. dec. 14. 21:21
 5/10 anonim ***** válasza:
En a biciklit preferalom ilyen celokra mar vagy 4 eve. Ha nincs ho vagy jol van takaritva akkor telen is. Vonatra nem igazan lenne lehetosegem, buszok pedig nalunk igencsak zsufoltak. Tovabba idoben is hasonlo tempot tudok tartani a buszokkal, csucsidoben pedig bringaval gyorsabban haladok.
2015. dec. 14. 23:10
 6/10 anonim ***** válasza:

1. voltam. Amikor dolgozni kezdtem, akkorra már utáltam a tömegközlekedést, de néha azért igénybe vettem Budapesten is. Munkába viszont gyalog jártam, több okból. Nem volt tömegközlekedés, ahol laktam, s ha már úgyis gyalogolnom kell a legmeredekebb részen s egy csomó ideig tart az út, miért ne menjek végig gyalog? Kiszámítható, békés... 5-6 km-re volt a munkahelyem az utolsó években, az gyalog kellett is ülőmunka mellett (plusz hétvégén olykor egy teljesítménytúra). Szeretek gyalogolni. Máig így megyek ilyen távra, pedig van bicajom is, de gyalog sokkal nyugisabb és át tudok menni az erdőn (bicajjal is, de egy részen tolni kell).

Az utóbbi években extrém ritkán buszoztam, de most sem szeretem.

2015. dec. 14. 23:15
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat mindenkinek!

Nekem csak a busz vagy vonat opció van, mert elég messzire utazok. Most vonattal járok jelenleg, de januártól akkor valószínűleg inkább megint buszozok. Reggel kb 15 perccel hamarabb kell kelnem majd az miatt, mert a buszállomás kb. 1 km-re van, talán párszász méterrel több is mint 1 km. De mégis, mert már egy ideje vonatoztam, de rájöttem, hogy a buszon sokkal jobban érzem magam reggel is és délután is mint a vonaton. Nyilván ha nem ezek az új motorvonatok lennének, inkább vonatoznék, de ezek a motorvonatok, attól még, hogy modernek, ki tudnak készíteni idegileg. És az a vicces, hogy amíg csak buszoztam, addig idegeskedtem ott is sok mindenen, de egy kis vonatozás rádöbbentett, hogy mennyivel jobban érzem magam buszon. :D

Na mindegy, már nem is csodálom, hogy egy csomóan megutálják a tömegközlekedést, akik naponta ingáznak... :)

2015. dec. 15. 19:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Vonat! Szerintem sokkal kényelmesebb, kulturáltabb mint a busz. Ez az előny tömegben még inkább kijön, a buszon akkor tényleg megmozdulni sincs helyed. Amúgy az 1-es picit le van maradva, flirteken nincs ülepégetés. S még rossz fűtést se nagyon láttam.
2015. dec. 15. 21:04
 9/10 anonim válasza:
100%

Vonatot szeretem, mert buszon nem egyszer maradtam már fent, mert elbambultam és nem jeleztem időben vagy bárhogy próbáltam magam átverekedni a tömegen addigra bezárta az ajtót a sofőr, illetve a buszaim rendszeresen ragadtak bent dugóban valami baleset miatt. Vonatnál ez csak hosszú utazásnál fordult elő velem.

Plusz 185 centi magas vagyok. Ez még nem kiugróan magas, de az átlag buszon az üléseknél éppen elfér a lábam, ha testesebb valaki ül előttem, akkor pedig nyomja a térdem. Na ez nem tökéletesen sima útnál kész kínszenvedés... álldogálni a felénk járó távolságin csak akkor lehet ha már minden ülőhely foglalt különben a sofőrök el se indulnak, arról nem is beszélve, hogy sokszor a plafonba is beütöm a fejem ha valami teljesen elszabott buszról beszélünk...

A vonat sokkal tágasabb és ha álldogálni van kedvem vagy sétálni szabad.

2015. dec. 16. 15:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Vonatal! (Hobbibol is szoktam)

Nekem ez a rangsorom: 1.vonat 2.hév 3metró 4.trollibusz (mert nem szoktam) 5. villamos 6. Busz és nagyon szeretem a tömegközlekedést.

2020. jan. 27. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!