Hogy lehetnek ilyen emberek? Hogyan felejtsem el? Ti találkoztatok már hasonlóval?
Jövök haza az orvostól, ülök a villamoson. Leült a velem szemközti ülésre egy látszólag 25 éves férfi. Igazából nem vettem figyelembe, telefonoztam. Kinéztem az ablakon és az ablak üvege tükröződött, azt láttam, hogy a férfi kezében ott van a nemiszerve és éppen fogdossa. A többi utas elől a táskájával takarta. Nagyon kiakaszt a dolog inkább leszálltam hamarabb és a maradék 1 megállót legyalogoltam. Találkoztatok már hasonlóval? Ti hogy dolgoztatok fel a dolgot? Elmondjam anyukámnak hogy mi történt?
15/L
Már rengetegszer volt, hogy a tömegben fogdosni próbáltak, vagy megfogták a fenekem. Sajnos ilyen állatok a férfiak. Én a barátnőimmel beszéltem meg. És nekik is mind volt ilyen "élményük". Szóval ez sajnos elég gyakori.
Ha máskor is lesz ilyen, akkor nem kell leszállni, csak állj fel és menj arrébb, ha fogdosni próbálnak, akkor meg jó hangosan szólj rá, hogy mindenki hallja.
Azt kellett volna mondanod jó hangosan, hogy ILYEN KICSI?:)
Amúgy szörnyű
Igen elmondanám és megjegyezném a pofáját. Velem egyszer vonton történt amikor későn este mentem haza:
Kevesen voltak a kocsikban már, leült velem szembe egy 60 körüli ballonkabátos férfi, de úgy, hogy feltette a lábait mellém az ülésre. Bámult és csücsörített felém a guztustalan szájával. Felálltam, át kellett lépnem a lábait, mert nem vette le még akkor sem, és inkább kimentem a kocsi előterébe. Utánam jött és elkezdte gombolgatni a nadrágját. Akkor vissza szaladtam a kocsiba, és addig mentem, addig kerestem kocsit, amíg nem találtam embereket, főleg olyant kerestem ahol ismerősök ülnek. Szerencsére találtam egyet, ahol épp falubeliek ültek. Engem is nagyon felzaklatott a dolog, sokáig nem tudtam elfelejteni és nagyon sokáig nem bírtam leülni idősebb férfiak mellé tömegközlekedési járműn. Ha mellém ült valaki, felálltam inkább. Az élményt talán egy ellentétes élmény törte meg végül:
Ritkán vonatozok, de szintén épp vonattal zötyögtem haza felé Pestről. Akkor már városban laktam. Zárt kupék voltak, ami nekem még parásabb, és mit ad Isten egy idősebb fószer ül be mellém. Már már levert a víz és gondolkodtam, hogy keresek egy másik helyet, de valahogy úgy éreztem, ha esetleg normális, akkor milyen bunkóság már. Lihegett nagyon, azon gondolkodtam, hogy mindjárt megpatkol itt nekem. Elkezdett próbálkozni a beszélgetéssel, ami engem eleinte nagyon zavart és próbáltam elutasító lenni. De aztán valahogy mégis szóba elegyedtem vele, és kiderült, hogy a bácsi szívbeteg és rehabilitációra utazik egy vidéki szanatóriumba. Az is kiderült, hogy fizika szakos tanár volt főiskolán, és nagyon jól elbeszélgettünk míg Székesfehérvárra értünk.
Én ott szálltam le, neki meg ott kellett átszállnia.
REngeteg csomagja volt, köztük egy hatalmas utazótáska, ami csak könyvekkel volt teli. Volt vagy 40 kg. Elkezdtem a táskával futni a csatlakozáshoz, hogy vissza tartsam a kalauzt, mert már indította volna a vonatát. Szegény bácsi meg futott utánam, lehet egy pillanatra lemondott a könyveiről, mert hihette azt is, hogy elszaladni készülök vele, oylan hirtelen kellett cselekedni. Egyedül tuti nem érte volna el, majd meg fulladt, még elköszönni sem bírt rendesen. Azóta megváltozott a hozzáállásom, és már nem félek az idősebb férfiaktól, mert nekem ez egy pozitív élmény volt. De azért legyél óvatos.
Többször is találkoztam ilyennel. Volt, hogy csak otthagytam és kész. De volt, hogy hangosan rászóltam fejezze be. Ekkor leszállt. Utána ment egy másik fazon...és szerintem valahol elkaphatta, mert később többször láttam ugyanazon a járaton és a kis kezei végig jól látható helyen a kapaszkodón pihentek. :-D
Amúgy a BKK-nál ezeket be tudod jelenteni és civil ruhás ellenőrök/rendőrök figyelik az egyes járatokat ahol jelentik ezeket. Volt már, hogy elkaptak ilyen szatírokat. Azért is jó ha rászólsz, mert lehet pont ott van a civilruhás rendőr/ellenőr aki a takarásból nem venné észre. Ha tömeg van és rászólsz a legtöbb esetben elmenekülnek, nem támadnak. Ha nincs tömeg, jobba ha leszállsz és emberek közé mész.
feljelentést lehet tenni, akkor több esély lesz arra, ha egyszer elkapják, akkor mehetsz szembesítésre jó esetben 4-5 társaddal, és bezárják, de ezek ugye mentális betegek, és ha van róla papírjuk, az egyből enyhítő körülmény, és max elküldik kényszergyógykezelésre...kijön, és folytatja.
én ugyan férfi vagyok, de miskolci buszállomáson én is tapasztaltam már, hogy egy hajléktalan kinézetű cigány bejött a váróterembe, leült egy csajjal szemben, és ő is elkezdte fogdosni magát...csaj meg kiment, behívta a biztonsági őrt, aki meg szépen kirugdosta a váróteremből az embert.
nincs egyszerűen megoldás az ilyenek ellen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!