Megbüntettek Volán járaton. Utólagos bemutatással élhetek-e?
November 29-én megbüntettek a távolsági buszon, mert decemberi bérlettel utaztam, ami december elsejétől érvényes. Nekem erről nem volt tudomásom.
A büntetés 2000 ft a menetjegy megtérítése, plusz 8000 forint pótdíj.
A régi, novemberi bérletem már sajnos nincs meg, kidobtam. Ha vásárolok most egy második félhavi bérletet november hónapra, és azt utólagosan bemutatom, (ennek az ára ha jól tudom 1300 ft) akkor a 8000 forintos pótdíjat nem kell befizessem?
A berleten rajtavan a kiallitas datuma, amivel erdekes lenne bemutatni utolag.
Sajnalom, de szerintem ezt nem lehet elkerulni.
Ha nincs rajta, akkor előfordulhat, hogy bejátszhatod ezt.
Persze előfordulhat, hogy a rendszerükben rögzítik az eladási dátumot, és a bérlet sorszáma alapján meg tudják azt állapítani bemutatáskor. Pl. a BKK is alkalmazta ezt a módszert, amíg előre nyomtatott bérleteket adott el. Magán a bérleten nem látszott az eladás dátuma, de a rendszerben benne volt. (Azóta már a bérleten is látszik.)
Nagyon-nagyon régen, még a BKV idejében, abszolút működött a "megbüntettek - veszek egy bérletet és bemutatom" módszer. Elképzelhető, hogy Volánnál még mindig működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!