Mit csinálhat velem a kalauz ha IC-n bliccelek, és nincs nálam személyi?
Gondolom a következő megállónál le kell szállnom, ami nem baj, mert egy megállót akarok menni. :D De hívhat rendőrt a helyszínre? Ha rendőrt hív akkor milyen következményekre számítsak?
(persze egyébként lesz nálam a személyi, de amennyire tudom a kalauznak nem vagyok köteles odaadni)
"Te kvázi lopsz a vasúttól, ez pont olyan mintha bemennél egy boltba és fizetés nélkül távoznál"
Ha fizetés nélkül távozol a boltból, az áru nem marad ott, hanem elviszed onnan. Ha nem fizetsz a vonaton, a vonat akkor is elmegy, tehát csak olyan, mintha egyel kevesebben ülnének a vonaton. Ha nincs felszálló, a vonat akkor is megy.
#20:20
A helyedben átnézném a Vasúti Menetdíjtáblázatok I. kötetének C. fejezet 2. pontját.
Feltételeztem, hogy rögtön szaladsz a pénztárhoz befizetni a pótdíjat :'D. Azt tudom, hogy automatikusan 8000 írt a jegyvizsgáló. Hidd el látok ilyet eleget, a bevételellenőrzésen dolgozom. (Ezért sem bírtam szó nélkül hagyni a megnyilvánulásod.)
De mivel egy "mocskos punk" vagy (amivel rögtön szinpatikusabb lettél) elárulom, hogy a legjobb trükk az, ha rosszul tölteted ki a jegyvizsgálóval az utasleadási, mert csak ha egy betű is téves (akár a névben, akár a címben) akkor már nem tudjuk behajtani a követelést.
(Ráadásul ezekben az új MJR2-es gépeken amúgy is könnyű mellé ütni...)
Attól, ha valaki egy, mocskos punk, akkor már lóghat?
Már nem azért, de semmi sincs ingyen. Én nem azért fizetek, hogy másik ember, ingyen használja.
Ha meg, a kérdező, megeszi a kidobott kaját, az meg legyen az ő dolga - a saját egészségével játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!