Ha nincs időm vonatjegyet venni, a kalauz ugyanannyiért ad?
Csak akkor kapsz jegyet ha abban a megállóban ahol felszálltál nem lehet jegyet kapni.
Ha lehet jegyet kapni, de nem vettél pénzbírság. Tehát mondjuk 285ftos jegy kb 2-5000..
Utolsó, szerencsére ma már léteznek látássérülteket segítő felolvasóprogramok. De az internetes jegyvásárlásnál nem elég az egyszerű szövegfelismerés, rá is kell vezetni a felhasználót arra, mi a következő lépés. Ha egy jegyvásárlàsi rendszernek nincs speciális változata látássérülteknek, akkor marad az offline megoldás.
Kérdező, a busz késése esetén jogilag ugyan pótdíjat kérhet tőled a kalauz, a gyakorlatban el szokták fogadni èrvként. Ha ez mégsem opció így, akkor jó tudni, hogy elővételben akár 60 napra előre negvehető a jegy, így a következő utazásokra érdemes előre bespájzolni.
Igen, erre gondoltam én is, de sajnos ez egy sebesvonat,és olyan helyeken nem áll meg, ahol nincs pénztár.
Megoldottam a problémát: felutazom előző nap, ott alszom rokonoknál. Reggel elindulok, valamikor csak felérek Pestre.
Legutóbb tavaly nyáron utaztam a Balcsira, és Mezőkövesdnél kisiklott egy vonat előttünk, órákig álltunk. Visszafelé meg félórát késett az IC, amire azért vettem jegyet, hogy hátha az megbízható, de késett, és nem várta meg a csatlakozás. Azóta rettegek, ha utazni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!