Hetvegen Pestre kell mennem es egyedul kozlekedni a varosban. Segitene valaki az alabbi kerdeseket megvalaszolni?
Leszallok a buszrol a Nepligetnel,onnan hogyan jutok el a MuPaba?
Este tiz utan hogyan tudnek eljutni a MuPatol a Nyugatiig? Hol es milyen jegyet kell vennem a tomegkozlekedes hasznalatahoz?
1-es villamossal a közvágóhídig. Onnan sétával eljutsz, mert a felüljáró mögött van közvetlenül.
Este még megy a villamos. 1-el a népligetig és ott 3-as metró.
3 jegy kell, amit automatából megvehetsz.
Átellenesen van a buszpályaudvarral az 1-es villamos megállója. Az aluljáróban elmész a metró mellett és onnantól jobbra a második feljárat!
Felmész és BALRÓL mennek a villamosok az Etele út / Fehérvári út felé.
Felszállsz, egy vonaljegy elég. Az út kb. 15 perc.
A megállók:
Albert Flórián út
Ferencváros vasútállomás
Mester utca/Könyves Kálmán körút
utána felmegy a villamos a hídra nagy robajjal, na ekkor készülődjél!
Ahol leszállsz: Közvágóhíd H (hévállomás)
A Művészetek Palotája a villamosmegálló mellett van, látni fogod, eltéveszthetetlen.
A bejárathoz meg kell kerülnöd.
A Nyugatit kevésbé tudom.
Én szerintem 2-es villamossal mennék a Jászai Mari térhez és onnan 4-6-os villamossal egy megálló a Nyugati pályaudvar. A 2-es villamosnak a Nemzeti Színházzal egymagasságban van megállója, szerintem a tömeg egy része arra fog menni. Végállomásig mész vele. A 4-6-osra NEM a híd felé szállsz (látni fogod, a Duna partján leszel), hanem a másik irányba. Eltéveszthetetlen.
Vagy 2-es villamossal Boráros térig, ott rögtön ott a feljáró a 4-6-os villamoshoz, és felérve JOBBRÓL indul a villamos a Széll Kálmán tér irányába.
Vagy:
1-es villamossal vissza a Népligethez, ahonnan jöttél és onnan 3-as metróval 8 megálló Újpest felé szerintem ugyanannyi idő, viszont a metró hangos, lehangoló, meleg, kellemetlen, én budapesti létemre utálom.
Mindkét esetben két vonaljegy szükséges.
Az útvonaltervezők nem pontosak, nem számolnak a dugókkal, nem számolnak az egyéni preferenciákkal, egy olyan embernek, aki ritkán jár a Fővárosban szerintem nem is segítség, mert nem magyarázza el, mi merre és mire kell figyelni.
Ha mégis útvonaltervező, akkor BKK Futár.
Ahogy #1 írta, Népligetnél 1-es villamos, negyedik megálló a Közvágóhíd, onnan fél perc séta a MüPa.
Este ugyanúgy vissza Népligetig, ott M3-as metróval Nyugatiig.
3 jegy kell. Ha máshova nem akarsz venni, akkor ne vegyél 24-órás jegyet, mert az 1650 Ft, míg a három jegy együtt csak 1150 Ft, így spórolsz 500 Ft-ot.
#5.
"és egy ÁTSZÁLLÓ jegy visszafelé"
Jogos, így még olcsóbb.
Nem 1150, hanem 880.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!