Ha az USA-ban akarok autóval kozlekedni akkor milyen papirok kellenek hozzá?
Okmányirodában kiváltod a nemzetközi jogosítványt. Ne csodálkozz, hogy egy gagyi papír, de benne van minden angolul. A kártyát is elfogadják, de van ahol nem tetszik nekik!
Elfogadják bérlésnél is. Akkor mutogatod hiába amikor majd alkohol vásárlásnál kérik az eladók a pénztárnál egy szupermarketben. Nekik a plasztik kell.
Ha hosszabb ideig maradsz kint akkor szerezned kell amerikai jogosítványt ( emlékeim szerint 6 hétnél hosszabb tartózkodás esetén ), de ezt nem nézik annyira szigorúan.
Magánszemélyként nem tudom, hogy megy a bérlés - én céges munkán voltam kint hosszabb ideig, több államban.
Az első helyen ennyi "akadékoskodás" volt:
" Van egy SSN száma? ( Social Sec. Number )
- Nincs ma érkeztem, kb 2 hét múlva lesz
- Akkor kérem az USA lakcímét?
- Most egy motelban lakom, pár nap múlva lesz lakás
- Jó, akkor adjon egy telefonszámot...
- +3630...
- Nem ilyet, amerikait, lehetőleg TXhez tartozót
- Hát telefonom sincs..
- Eh tudja mit, ott az a szürke Ford..vigye!"
A többi államban még ennyi se volt, bár a cégemnek szerződése volt velük - a Hertztől béreltünk autót. Szerintem turista vízummal sem lesz gond. ( Útlevelet meg a többi iratot biztos elkérik )
Amire figyelj:
- Ha elviszed az adott államból a kocsit, azt jelezd előre
- Ha már tudod, hogy pl L.Aban fogod leadni, tehát mondjuk nem hozod vissza NY-ba, akkor azt is említsd meg ( van amikor nem számítanak fel költséget ( ez azért ritka -, csak ha törzsbérlő vagy náluk ), vagy kevesebbet ha előre megmondod )
- A bérelt autókkal általában minden gond nélkül átmehetsz a fizetős kapukon és nem kell abba a sávba állnod ahol a helyszínen kell fizetned, ellenben előfordulhat, hogy csak pár hét után terhelik meg a költséggel a számlád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!