FLIRT motorvonat vezető gyakornok felvételi teszt miből áll?
Pl cukorbetegség kizáró ok, de inkább a látásra mennek rá (színlátás, térlátás, a szemüveg nem gond). Engen a főorvos a gerinferdülésem miatt nyilvánított alkalmatlanná (nem nagy mértékű és nincs rá panaszom, de ha nem hát nem) Még a dilidoki is kemény lehet, de ha a fiatallabb ember van ott az átenged (legalábbis engem eddig még csak az idősebbik talált alkalmatlannak).
Én úgy tudom hogy az 1 év a minimum amit vállalni kell utána.
Ma voltam az első felmérőn. Nem volt nehéz, de összesen 1 óra volt mindenre. Volt féksúly százalék számítás. Nem bonyolult, de úgy menj oda, hogy biztosan lesz! Neten megtalálod. Matek: Szöveges feladatok alapján számolás (osztás, szorzás összeadás, kivonás). Fizika: általánosan bele kérdeznek egy kicsit mindenbe. Nem kel elmélyedni benne, de az alapokat tudjad. Szöveg értés, kétféle: általános szöveg után, kérdéseket tesznek fel, általában 2-4 lehetséges válaszból kell választani. Forgalmi szakszöveg, utána kérdések, vagy idézni kell a megfelelő részt.
Túl vagyok rajta, még aznap, két nappal a teszt előtt megküldték a 2. felmérő anyagát. Nem tűnik bonyolultnak. 7 oldal az F.1. SZ-ből és az E.2. SZ.-ből.
Kb 180.000Ft bruttó kezdő fizetést említettek ha elvégeztük a tanfolyamot. +éves szinten 200.000Ft egyéb juttatás. A tanfolyam alatt 122.000Ft bruttó. Ha nem sikerül a tanfolyam visszatérítési kötelezettség. Ez akár 1.000.000Ft is lehet, vagy több. Forgalmi utasításokat szó szerint kell tudni - azt mondták. Hát ezért nem tudom, hogy mi a jobb, ha bejutok, vagy ha nem. (A felvételizők között volt aki azt mondta vessző hiba miatt húzták meg. Ő MÁV dolgozóként jött.)
Sok sikert mindenkinek!
És el is hiheted azt a vesszőhibát. Én egy pontosvessző miatt buktam :'). Végülis örülök, hogy nem sikerült. Nekünk -forgalmista gyakornokoknak- 1.900.000.- huf-t kellett visszafizetni a 6 hónapos tanfolyamra, szerintem egy motorvezetős ennél több lesz. Mávos-ként voltam, meg tudtam beszélni a visszafizetősdit (átvettek váltókezelőnek), de a START az visszafizetteti.
Ne értsetek félre, nem lebeszélni akarok én senkit! Megcsinálható -nagyon nehéz, de nem lehetetlen- a hatósági vizsga, viszont tényleg szó szerint mindent, betűről-betűre tudni kell. Azért érdemes ezt átgondolni...
Pontosan milyen betegségben szenved a hátad?
Hát, sajnálom. :( Fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!