Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Volánbuszon megbüntethetnek...

Volánbuszon megbüntethetnek diákigazolvány alapján?

Figyelt kérdés

Volánbusz helyi járaton utaztam ma reggel diák bérlettel. Ellenőrzéskor jutott eszembe, hogy a diákomon nincs érvényes matrica. Rendőrt akartak hivni de mondtam hogy nem várom meg és nem is igazoltam magam.

Leszálltunk és elkérték a bérletemet meg a diákomat, több papírt nem adtam ki. Aztan otthagytam őket mondván a bérlet ma lejár a diák meg ugye nem érvényes ráadásul elavult adatok szerepelnek rajta. Mi lehet a következmény? Elvileg diákkal nem mennek semmire.

2015. szept. 30. 08:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha nem írtad alá a jegyzőkönyvet, és más lakcímet adtál meg, akkor is számíthatsz arra, hogy kapsz majd felszólítótó levelet. Jegyzőkönyv aláírását helyettesíti 2 ellenőr jegyzőkönyvbe foglalt állítása, melyet aláírásukkal igazolnak. Polgári perben sem lenne szerencsés azt mondanod, hogy ott sem voltál. Úgyhogy ez a végén mindenképpen bukta.

Ha kitöltöttek a helyszínen jegyzőkönyvi lapot, az szigorú számadású számozással ellátott, el sem tudják dobni, mert azokkal el kell számolniuk műszak végén.

2015. szept. 30. 12:26
 12/17 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy tévedek (nem vagyok jogász), de azt hiszem, hogy

ha olyan diákigazolványt használtál, amelyik suliba már nem jársz, akkor ez akár közokirat hamisítási ügy is lehet.

De a közlekedési bírság mindenképpen jogos.

Hogy bizonyítani mit tudnak, az kérdés, nem tudom.

De máskor figyel oda jobban, hogy milyen kedvezményre van jogosultságod!

2015. szept. 30. 12:34
 13/17 anonim ***** válasza:

Közlekedési bírság a közlekedési szabálysértésekhez tartozó pénzbírság és helyszíni bírság, ahogy a neve is mutatja, ehhez közlekedési szabálysértést kell elkövetni.

Közokirat-hamisításhoz sincs ennek semmi köze ennek. A lejárt okmányokat ma mád hatóság hagyja az állampolgároknál (jellemzően lyukasztóval kilyukasztják). De ez még csak le sem járt okmány, csak éppen a félévre érvényes matrica nem volt rajt. Hasonló ehhez az, ha gépjárművezetői engedélyen lejár pl. a B kategóriára az érvényességi idő, de nem az egész okmány, így személyazonosság igazolására alkalmas.

2015. szept. 30. 13:07
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Letagadni valóban butaság lenne a történteket. A kérdés leginkább az, hogy egy diákigazolvány elégséges-e a jegyzőkönyv hiteles kitöltéséhez. Az eljárás alatt végig követelték tőlem a személyimet + lakcímkártyámat - gondolom nem tették volna ha elég a diákigazolvány... Na mindegy, várom akkor a büntimet... :) Csak kár a diákomért, egyfajta emlék volt a suliról... :D
2015. szept. 30. 14:46
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem pár hét múlva hívd fel őket, és kérdezd meg, hogy indítottak e veled szemben pótdíjazási eljárást, azért érdeklődsz, mert pont a hetekben változott a lakcímed. Hátha olyan szerencséd van, hogy nem. Ha viszont igen, akkor inkább most fizess 10-30 ezer forintot, mint kivárt hogy tutira megtaláljon a 100 ezer körüli ügyvédi felszólító levél. Te persze ez csak egy tanács...
2015. szept. 30. 16:21
 16/17 anonim ***** válasza:
jav. De persze...
2015. szept. 30. 16:21
 17/17 A kérdező kommentje:
Igen, ez lesz. Köszönöm!
2015. szept. 30. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!