Volánbuszon megbüntethetnek diákigazolvány alapján?
Volánbusz helyi járaton utaztam ma reggel diák bérlettel. Ellenőrzéskor jutott eszembe, hogy a diákomon nincs érvényes matrica. Rendőrt akartak hivni de mondtam hogy nem várom meg és nem is igazoltam magam.
Leszálltunk és elkérték a bérletemet meg a diákomat, több papírt nem adtam ki. Aztan otthagytam őket mondván a bérlet ma lejár a diák meg ugye nem érvényes ráadásul elavult adatok szerepelnek rajta. Mi lehet a következmény? Elvileg diákkal nem mennek semmire.
LOL, te tényleg otthagytad az összes adatodat tartalmazó diákodat az ellenőróknél? :) Ha nem változtattál nevet, röhögve megtalálnak.
Egy vaskos bírságot leszámítva nem lesz következmény, de azért ne nézd hülyének a szolgáltatókat és hatóságokat...
Diákod alapján tudják, hogy hova jársz iskolába, hogy hol keressenek.
Egyébként meg csaltál, szóval a bünti jogos.
Rendőrt csak azért akartak hívni, hogy igazoltasson, de ezt megtetted később a diákigazolvánnyal. Szerepel most rajta lakcím, ha nem, a címedet megadtad? Ha igen, akkor számíthatsz rá mindenképpen, hogy kapod hamarosan a pótdíj csekket.
Ha rossz címet adtál meg, akkor 1 év múlva kapod a központi lakcímnyilvántartásban levő állandó címedre az ügyvédi felszólítást a pótdíjnál lényegesen nagyobb összegről (késedelmi és eljárási díjjal, addigra közlekedési társaság átadja a behajtással megbízott ügyvédi irodának), ha erre sem reagálsz, akkor polgári per lesz belőle.
Akkor a lakcímnyilvántartás alapján nem tudnak megtalálni, mert ezer olyan nevű lesz még, mint te.
Születési dátum nincs a diákon???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!