Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Volánbuszon megbüntethetnek...

Volánbuszon megbüntethetnek diákigazolvány alapján?

Figyelt kérdés

Volánbusz helyi járaton utaztam ma reggel diák bérlettel. Ellenőrzéskor jutott eszembe, hogy a diákomon nincs érvényes matrica. Rendőrt akartak hivni de mondtam hogy nem várom meg és nem is igazoltam magam.

Leszálltunk és elkérték a bérletemet meg a diákomat, több papírt nem adtam ki. Aztan otthagytam őket mondván a bérlet ma lejár a diák meg ugye nem érvényes ráadásul elavult adatok szerepelnek rajta. Mi lehet a következmény? Elvileg diákkal nem mennek semmire.

2015. szept. 30. 08:58
1 2
 1/17 b4r4thg ***** válasza:
Fényképes igazolvány, így az alapján szerintem már büntethetnek.
2015. szept. 30. 09:11
 2/17 anonim ***** válasza:

LOL, te tényleg otthagytad az összes adatodat tartalmazó diákodat az ellenőróknél? :) Ha nem változtattál nevet, röhögve megtalálnak.

Egy vaskos bírságot leszámítva nem lesz következmény, de azért ne nézd hülyének a szolgáltatókat és hatóságokat...

2015. szept. 30. 09:12
 3/17 anonim ***** válasza:

Diákod alapján tudják, hogy hova jársz iskolába, hogy hol keressenek.

Egyébként meg csaltál, szóval a bünti jogos.

2015. szept. 30. 09:30
 4/17 anonim ***** válasza:

Rendőrt csak azért akartak hívni, hogy igazoltasson, de ezt megtetted később a diákigazolvánnyal. Szerepel most rajta lakcím, ha nem, a címedet megadtad? Ha igen, akkor számíthatsz rá mindenképpen, hogy kapod hamarosan a pótdíj csekket.

Ha rossz címet adtál meg, akkor 1 év múlva kapod a központi lakcímnyilvántartásban levő állandó címedre az ügyvédi felszólítást a pótdíjnál lényegesen nagyobb összegről (késedelmi és eljárási díjjal, addigra közlekedési társaság átadja a behajtással megbízott ügyvédi irodának), ha erre sem reagálsz, akkor polgári per lesz belőle.

2015. szept. 30. 09:42
 5/17 anonim ***** válasza:
Ennyi eszed van, legközelebb szerzel matricát.
2015. szept. 30. 10:18
 6/17 A kérdező kommentje:
már semmi közöm ahhoz a sulihoz amire a diákom vonatkozik, a lakcímem megváltozott, ill. nem írtam alá semmit... ezesetben mi lehet a szitu?
2015. szept. 30. 10:45
 7/17 anonim ***** válasza:
Ha nem Kiss Bélának hívnak, akkor a neved alapján is megtalálhatnak.
2015. szept. 30. 10:49
 8/17 A kérdező kommentje:
az egyik leggyakoribb nevem van az országban
2015. szept. 30. 10:52
 9/17 anonim ***** válasza:

Akkor a lakcímnyilvántartás alapján nem tudnak megtalálni, mert ezer olyan nevű lesz még, mint te.

Születési dátum nincs a diákon???

2015. szept. 30. 11:00
 10/17 A kérdező kommentje:
De van. Viszont már egy éve nem érvényes. Nem is írtam alá semmit... Mivel tudják bizonyítani ezt az egészet? Tanúkkal sem írattak alá előttem semmit. Ennyi erővel meg is találhatták volna a diákomat és csak úgy rámvernek egy büntit... :)
2015. szept. 30. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!