Hogyan is kell buszozni?
Igen, elég hülye kérdés, de még nem buszoztam, most fogok majd először, másik megyébe szeretnék átbuszozni, hogyan működik ez? :s Kicsit ráparázok..
Diák vagyok még.
És egyébként kell ehhez valami személyes irat? Vagy valami, talán értitek mire gondolok.
Felszállsz a megfelelő buszra aztán: Jó reggelt/napot/estét kívánok! (napszaknak megfelelően)
Kérnék egy diákjegyet xy-ig. (megálló neve)
Kifizeted azután megkapod a jegyet mondod a sofőrnek hogy köszönöm és leülsz.
Ha nem tudod hol kell leszállnod akkor megkéred a sofőrt hogy szóljon.
Leszálláskor pedig annyit mondasz hogy viszlát.
Ha ki mered nyitni a szád simán elboldogulsz majd.
Diákigazolványt, személyit vigyél.
Kiállsz a megállóba a busz várható érkezése előtt kb. 10 perccel. Amikor meglátod a buszt, odaállsz a buszmegálló táblája mellé. A busz megáll, a sofőr kinyitja az ajtót. Fellépsz a lépcsőre, köszönsz a napszaknak megfelelően. Utána kéred a jegyet. Mivel sok éve nem vagyok diák, így nem tudom most milyen kedvezmény van, de gondolom van olcsóbb jegy a tanulóknak. Szóval a köszönés után: "Egy diákjegyet szeretnék [céltelepülés neve]-ig.".
A sofőr beüti a gépbe, megnyomja a gombot és mondja az árat. Kifizeted, lehetőleg úgy, hogy ne kelljen sokat vacakolni a visszaadással, azaz közel annyit adj amennyi a jegy ára. Megkapod a jegyet, helyet foglalsz és már robog is tovább a busz.
Célmegálló előtt jelzel a leszállásjelzővel - de azt már meglátod hogyan történik, amikor valaki más leszáll majd.
Ennyi, nem nagy was-ist-das.
Diákigazolvány legyen nálad (hogy tudd igazolni a jogosultságodat a diákkedvezményre - akár a sofőr is elkérheti amikor jegyet váltasz, így ne a táska legalján legyen, hanem olyan helyen ahonnan elő tudod venni gyorsan), lehetőleg a személyid is.
De igen lehet megy több busz is.
Amennyiben pályaudvarról indulsz, odasétálsz az információs irodához és megkérdezed.
Szintén köszönés napszaknak megfelelően, aztán szeretnéd megkérdezni melyik állásról megy az a busz.
Amúgy ki van írva a buszra is hogy honnan hova megy.
Sok sikert!
Köszönöm az infókat, sokat segítettetek.
Talán menni fog, végülis mi rossz történhet, max. elveszek a városok között. :D
A jegyek árait a távolság alapján szabják meg.
www.menetrendek.hu , onnan a volán menetrendekre.
Beírod a településeket, kiírja a járatokat és a távolságokat, utóbbit megjegyzed. Utána feljebb megtalálod a díjszabás menüpontot, azon belül a díjszabási táblázatban megkeresed a távolság alapján.
A diákkedvezmény 50%, azt az oszlopot kell nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!