Kutyával buszozni? Budapesten és vidékre is.
Több kérdésem lenne:
1. Budapesten buszon hogyan lehet kutyával utazni? Kell rá szájkosár? Vagy mekkora ˝kutyamérettől˝ kell szájkosár? A kutyának kell jegyet venni, vagy ingyen utazik?
2. Ugyanez metron? Metrón utazhat kutya?
3. Távolsági autóbuszra ugye kell a kutyának is jegy. Ez mennyibe kerülhet? (tudom, függ a távolságtól, de kb)
4. Mindegyik távolsági buszon utazhat kutya? Ide is milyen ˝mérettől˝ kell szájkosár?
1. mérettől függetlenül kell szájkosár és póráz, ahogy jegy is. kivéve, ha szállítódobozban van, akkor poggyásznak minősül.
2. metrón is ugyanígy utazhatsz, a mozgólépcsőn fel kell venni ölbe a kutyát.
3. azt hiszem féláras jegy van a kutyáknak, de nem vagyok benne biztos, a közlekedési cég oldalán biztos vannak fent árak.
4. szájkosár mindig kell, de mindegyiken utazhat. annyi van azt hiszem, hogy egy buszon max 1 vagy 2 utazhat egyszerre.
köszi :)
az elsőre csak annyit, hogy rengetegszer látom, hogy a kistestű kutyákon nincs szájkosár.
Még annyit, hogy ha nekem bérletem van Bp-n, a kutyának is bérlet kell, vagy hol tudok neki jegyet venni?
gyakran rájuk szinte nem is lehet szájkosarat kapni, de ha kifogsz egy ellenőrt, akinek rossz napja van, akkor szívózni fog. de pl a turcsi orr mentesíthet is a szájkosár alól asszem.
kutyának is lehet bérletet kapni (talán a diákbérlet árában?) de sima vonaljeggyel is utazhat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!