Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Milyen a közbiztonság a...

Milyen a közbiztonság a Keleti pályaudvaron manapság a menekültek miatt?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert szeptembertől a 15 éves fiam egyedül fog napi rendszerességgel reggel és délután a vonattal közlekedni. Még nem volt időm elmenni szétnézni, hogy valójában mi a helyzet a pályaudvaron. De a hírekből nem sok jót hallok. Kérdés, hogy a vonathoz menő utasokat érheti-e atrocitás a menekültek által vagy ők nem tartózkodnak a pályaudvar területén? Megköszönöm azoknak a válaszát akik arra közlekednek naponta és van tapasztalatuk.

2015. aug. 27. 11:49
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

# 6/10 Időpont ma 12:25

A 30-as busszal is járt tavaly, de még sok másik is jó abból a megállóból, ha a 30-as már nem onnan megy. Köszi!

2015. aug. 27. 12:45
 12/18 anonim ***** válasza:
85%

Úristen, nagyon kemény, mennyire könnyű félreinformálni a magyar embereket... Tájékozódjatok már, könyörgöm!

1. Egy menekült sem akar évekre börtönbe kerülni Magyarországon. Mert nekik az a céljuk, hogy Nyugat-Európában kezdhessenek új életet.

2. Voltak és lesznek is incidensek, mert a magyar hatóságok nem biztosítják az elvárható mennyiségű férőhelyet. Ez volt a baj Debrecenben is, Röszkén is.

3. A Keleti pályaudvaron egyetlen alkalommal volt szükség jelentős számú rendőri erőre: amikor az egyik nemzetkózi vonatról leszállított migránsok ülősztrájkja miatt nem tudott a vonat elindulni.

4. Teljes nyugalomban lehet közlekedni a Keletinél. A migránsok a közlekedési útvonalak szélén, békésen várakoznak. Ez napi tapasztalatom. A Nyugatinál ugyanez.

5. Mértékadó sajtótermék nem számolt be olyan erőszakos cselekményről, amit menekültek követtek volna el magyar állampolgár ellen. Ld. 1-es pont!!! Ráadásul ha ilyen történne, az állami média keselyűként repülne rá az ügyre. Szóval amit szélsőjobbos portálokról linkelnek rémhírt, nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni, mert jó eséllyel kamu és csak gyűlöletkeltésre jó.

6. A migránsokkal regisztrációkor egészségügyi kérdőívet töltenek ki és az illetékes Ormányhivatal folyamatosan fertőtleníti a tranzitzönákat és környékét. Ennek megfelelően a srác nagyobb veszélyben van egy átlagos vidéki buszjáraton influenzajárvány idején, mint a Keletinél szabad levegőn néhány migránscsoport közt átkelve.

A legfontosabb, hogy a kérdező fia biztinságban lesz, nem lesz semmi baja, ha menekültekkel teli téren kell átvágnia.

2015. aug. 27. 13:36
 13/18 A kérdező kommentje:

# 12/12 Időpont ma 13:36

Köszönöm!

2015. aug. 27. 13:58
 14/18 anonim ***** válasza:
Talán jobb a közbiztonság, mint a menekültek előtt.
2015. aug. 27. 15:06
 15/18 anonim ***** válasza:
65%
Ijesztő, hogy a köztudatban az él, hogy 15 éves gimnazistákat nem lehet Budapestre engedni.
2015. aug. 27. 17:01
 16/18 anonim ***** válasza:

Mint ahogyan mindig, most is le fogom írni ugyanazt, amit már párszor megtettem, szóval aki már olvasta ezt a pár sort, attól elnézést kérek.

Szóval én sem vagyok oda ezért a menekültes sztoriért, bár engem inkább az a része zavar, hogy a magyar hajléktalanokat mindenhonnét elzavarják, a mindenféle jöttmenteknek viszont a farukban van a nyelvük. Mindenesetre a helyzet az, hogy mint írták előttem: nekik pont nem az a legfőbb problémájuk, hogy hogyan és kibe kössenek bele, mert ők minél hamarabb tovább akarnak innét menni. Magyarán nem fognak gondot okozni senkinek se. Közvetlenül.

Közvetetten viszont igen. Nem is azzal, hogy kórokat terjesztenek, mert én az annuális egészségügyi néphülyítést* leszámítva konkrét esetről még nem hallottam. Hanem azzal, hogy a záhonyi, pécsi és szegedi vonatokon külön kocsik vannak nekik lezárva - hja, csak éppen az a kocsi nem pluszban van hozzátéve a vonathoz, hanem a fizető utasoktól van elvéve. És nem, a közhiedelemmel ellentétben PONT NEM ÉRDEKEL, hogy a MÁV-nak így meg úgy nincs kocsija. Ha nincs, akkor ne engedjék fel őket. (Vagy a például a debreceni tárolón bő két éve ácsorgó másodosztályú fülkéseket csinálják meg.) De akkor meg megjelennek ugye a semmiből az emberjogvédők, akikből természetesen ilyenkor millió meg egy van, de ha kellenének, sehol sincsenek.

Mindazonáltal inkább kell félni a szegény, nincstelen, kirekesztett, elnyomott cigányoktól, mint a menekültektől. Legalábbis engem még se szír, se pakisztáni, se afgán nem akart lehúzni, nem fenyegetett meg, nem szólt be teljesen indokolatlanul.

*Ugye emlékszünk még a [random állat neve IDE]-influenzákra meg egyéb marhaságokra, amiket minden évben eljátszottak a gyógyszergyárak megbízásából?

Röviden, tömören: nem kell félni, ártani nem akarnak senkinek.

2015. aug. 27. 18:33
 17/18 anonim ***** válasza:
Mint eddig. Fiatal, alacsony, 45 kilós nő vagyok, sem a szegedi pályaudvaron, sem Pesten, még csak rám sem néztek az ott lévő menekültek, mert félnek, hogyha rendőrségi balhéjuk lesz, azonnal ki is utasítják őket. Szerintem felesleges ezen aggódni, próbálnak "eltűnni" a szemünk elől, nehogy vissza kelljen menniük.
2015. aug. 27. 23:27
 18/18 anonim ***** válasza:
Azt, hogy ki melyik válaszadó, a %-okból a legegyszerűbb kideríteni.
2015. aug. 28. 05:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!