Azért is világítanak a visszajelző műszerek amikor levan szedve az áramszedő.
Az uv minimális távloságot meg is bírt tenni, a combino-t nem tudom.
2010. márc. 10. 20:22
13/18 anonim válasza:
Az utolsónak. Minden villamosban van akksi. De ezek az akksik csak a segédüzemeket tudták ellátni energiával(!) arra már nem voltak k hogy el is induljanak a villamosok.
1956-ban amikor az UV-t el keudték gyártani nem is gondoltak alternatív emghajtásra a villamoson. Azaz az UV sem volt képes felengedett szedő nélkül elindulin!! A gurulás más kérdés.
Amúgy pesten elektromos járművek közűl csak a Solaris trolikban van alternatív meghajtás azaz akkumulátor. Ezt az akksit ne úgy képzeld el mint amit a személyautókban is van. val nagyobbak és nem 1 darab van egy troliban sőt ami a mieinkben vannak csak korlátozottan teszik önjáróvá a trolit (1-3 km vmax ~30km/h) míg a Római Solarisokban akár 50km és utazási sebesség.
2010. márc. 11. 11:56
14/18 anonim válasza:
Jó ötlet biztos a BKV combinója lehagyná a béna MÁV 20 Km/h vasutat lehetne „gyors villamos” a neve
2010. márc. 16. 17:46
15/18 anonim válasza:
Az áram miatt felsővezetékkel nem, de egyébként megegyezik a nyomtáv. Fordítva egyébként gyakran megesett régebben. Az Indóház magazinban láttam képet, ahogyan egy dízelmozdony vontatott egy kisebb szerelvényt a Margit körúton. A kilencvenes években ugyanis a Déli pályaudvarról rendszeresen kijártak a gépek a villamosvonalra. Persze nem nappal, hanem csak éjszakánként.
2010. márc. 27. 13:30
16/18 anonim válasza:
Szerintem még az áramkülönbséget is meg lehetne oldani a Combino-n elhelyezett trafóval,és egyenáramosító diódákkal.
2010. ápr. 24. 00:18
17/18 anonim válasza:
Létezik kétáramnemü villamos és ezek automatikusan kapcsolnak át egyik áramnemről a másikra. Lásd: Karlsruhe (G)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!