Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Budapesti metrón (csak a 4...

Budapesti metrón (csak a 4 metróvonalon) van-e olyan lehetőség, hogy napijegyet vagy hasonlót vásároljak?

Figyelt kérdés
(Adminoknak: Elnézést ha eldöntendő kérdésnek látszik.) Igazából arra lennék kíváncsi hogy milyen opció van arra, ha egyetlen napra, de akkor teljes időtartamában és mind a 4 metróvonalra szeretnék egy jegyet/bérletet/bármi egyebet váltani, ami 24 (vagy elég csak ha 12) órán át korlátlan utazásra jogosít fel az említett vonalakon, és olcsóbb mint a havibérlet vagy hogy minden jegyet kézzel kelljen megvenni mert az előreláthatólag borzasztó drága lenne. Nem vagyok ismerős annyira a pesti tömegközlekedésen és szeretnék kicsit városnézni majd hétvégén, ehhez kéne.
2015. aug. 11. 16:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet venni úgynevezett 24 órás jegyet, 1650 forintért. Egyébként ha csak metróval utazol, a metróvonalak közötti átszálláskor nem kell új jegyet érvényesíteni.
2015. aug. 11. 16:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Első, jól írja, van 24 órás jegy, amit tetszőleges kezdő időponttal válthatsz és érvényes minden BKK járatra a metrót is beleèrtve. (A siklóra, libegőre nem érvényes, a hajóknak nézz utána, nem vagyok biztos benne.) De ha csak metróznál, átszálláskor nem kell új jegyet lyukasztani. Viszont visszafele utazáshoz természetesen új jegy kell.

Én amúgy a vidéki és külföldi ismerőseimnek mindig ezt a jegytípust ajánlom. És van csoportos változata is, már 2-3 embertől megéri!

2015. aug. 11. 17:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit katyvasz a kérdésed. Igen a 24 órás a neked való jegy. Bár ha várost akarsz nézni, miért csak a 4-es metrót akarod használni?

(Hajóra csak hétköznap érvényes, kivéve a soroksári komp.(d14))

Siklón, libegőn, pót és helyjegyes vonatokon kívül mindenre jó Budapest közigazgatási határáig.

2015. aug. 11. 17:29
 4/6 anonim ***** válasza:
79%
Nekem sem világos, de szerintem a 4 db metróvonalat akarja használni. Ami szintén vet fel kérdéseket.
2015. aug. 11. 18:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat, a 24 órás lesz akkor a nekem való! :) Utolsó kettő: elnézést, kár volt számmal írni, biztos azért volt félrevezető: nem csak a 4-es metrót akarom (sőt azt lehet pont nem is fogom), hanem a 4 db metróvonalat (tehát 1-es/kisföldalatti, 2-es, 3-as és esetleg a 4-es) szeretném használni, bár így utólag olvasva nem baj az ha abuszok is beleesnek a tarományba. :) A négy metró viszont elégséges mert amjdnem fedik az egész bővíebb értelemben vett belvárost, maximum a Várnegyed marad ki de pár száz méter séta meg sosem árt. Még egyszer nagyon köszönöm! :)
2015. aug. 11. 22:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Azárt a négyes-hatos villamossal számolj, ha nem sugárirányban mész, egysuerűbb, mint a metró.. és nem nehéz fejben tartani.
2015. aug. 12. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!