Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Gyorsvonatokra mindig kell...

Gyorsvonatokra mindig kell pótjegy?

Figyelt kérdés
Nemrég költöztem Gödöllőre. Budapesten dolgozom ezért bkv bérletem mellé vettem egy máv bérletet. Ugy 2 hétig igy utaztam, aztán egyik nap a kalauz közli velem hogy ez nem elég mert gyorsvonatra pótjegyet kell venni. Hiába van két bérletem. Ennek viszont igy mi értelme? Minden alkalommal 150 ft-os pótjegyet venni mikor van bkv és máv bérletem is.

2015. aug. 11. 08:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A személyvonatnak is 40 perc kb a menetideje. Akkor már inkább vonat mint busz.
2015. aug. 12. 12:03
 12/13 anonim ***** válasza:

A legszebb az, hogy például a szobi vonalon a zónázónak elég jó átlagsebessége van (pár perc késéssel együtt is). Megnéztem emiatt a kérdés miatt, Gödöllő majdnem egyező táv (gyorsvonattal) és időtartam, mint Vác. Az egyik helyre kell pótjegy ezért, a másik helyre pedig nem.

Vácra van óránként két személyvonat hétvégén is és egy zónázó.

Gödöllőre óránként egy, csúcsforgalomban kettő személyvonat (=lassú), ami nem pótjegyes.

A színvonal a gyorsabb vonatokon ahogy elnéztem, hasonló, ugyanaz.

Meg kellene szüntetni a gyorsvonati pótjegyet.

Igazságtalan az, hogy távolsági vonaton 2-3 órás útnál akkora az átlagsebesség, mint az elővárosi vonalakon, a színvonal ugyanaz vagy rosszabb (Flirt elővárosban, posta vagy hangos fülkés műbőrüléses régi távolságin). De távolságin kell a pótjegy...

2015. aug. 13. 18:16
 13/13 anonim ***** válasza:

Ó, hát ez így van, teljesen logikátlan a gyorsvonati pótjegy és a buszos kiegészítő jegy. Felénk pl Eger és Füzesabony között a pesti gyors és a Füzesabony-Eger személynek is 17 perc a menetideje, mégis az egyikre kell pótjegy a másikra nem...

Vagy Eger és Gyöngyös között Kerecsend felé minden busz menetideje 55 perc, de ami Gyöngyös után felmegy az autópályára arra kell pótjegy, ami másfelé megy, arra nem. Azért fizettetnek pótjegyet, mert valahol később az útja során begyorsul a busz, ahol már te rajta se ülsz... Röhej...

2015. aug. 20. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!