Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miskolcról Pestre mennyi a...

Miskolcról Pestre mennyi a 90%os jegy ára? Plusz ugye pótjegy is kell hozzá?

Figyelt kérdés
Szóval mennyiből jön ki?
2015. aug. 5. 10:49
 1/8 anonim ***** válasza:
kereső: volán, vagy elvira! Te mivel akar utazni?? Találjam ki??
2015. aug. 5. 10:54
 2/8 A kérdező kommentje:
vonat....
2015. aug. 5. 11:02
 3/8 anonim ***** válasza:

Akkor elvira.hu

Mi nem tudhatjuk, hogy kell-e pótjegyet váltanod, mert a konkrét járat kitalálását is a kristálygömbünkre bíztad...

Személyvonathoz nem kell pótjegy, gyorsvonathoz pótjegy kell, IC-hez meg helyjegy.

2015. aug. 5. 11:13
 4/8 anonim ***** válasza:
IC_hez pót ÉS helyjegy kell.
2015. aug. 5. 12:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Miskolc-Budapest között a 90%-os kedvezményű, 2. osztályú jegy ára: 340 Ft.

* sebesvonat, expresszvonat és gyorsvonat esetén ehhez jön 295 Ft-os gyorsvonati pótjegy, ezzel együtt tehát 340 + 295 = 635 Ft.

* helyjegyes expressz vonat:

- kell rá helyjegy. Ez változó árú:

/ csúcsidőben (ha a felszállás, menetrend szerint, pénteken vagy vasárnap 12:00 – 24:00 óra között történik): 300 Ft

/ az utazás napján váltva (akármikor indul a vonat): 300 Ft

/ ha nem csúcsidőben indulsz és legalább előző napon veszed meg a helyjegyet: 180 Ft.

Eszerint 340 + 180 = 520 Ft, vagy

340 + 300 = 640 Ft.

* IC vonat:

- kell rájuk 295 Ft-os IC pótjegy és

- kell rájuk helyjegy. Ez utóbbi változó árú:

/ csúcsidőben (ha a felszállás, menetrend szerint, pénteken vagy vasárnap 12:00 – 24:00 óra között történik): 300 Ft

/ az utazás napján váltva (akármikor indul a vonat): 300 Ft

/ ha nem csúcsidőben indulsz és legalább előző napon veszed meg a helyjegyet: 180 Ft.

Eszerint 340 + 295 + 180 = 815 Ft, vagy

340 + 295 + 300 = 935 Ft.

2015. aug. 5. 12:52
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.:)
2015. aug. 5. 18:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Az utolsó egy elég nagy katyvaszt írt annak ne higyjél. Egyreszt a gyorsvonati pótjegy ára 255 ft

Expressz vonat esetén nem kell meg külön gyorsvonati pótjegy. Az ic pot- és helyjegy ára 595ft csucsidoben es 475ft elövetelben.

2015. aug. 5. 21:45
 8/8 anonim ***** válasza:

A 2015-08-05-én 21:45-kor megjelent válasz miatt ismét megnéztem a MÁV_START internetes menetrendjét:

1) [link]

és a MÁV-CSOPORT oldalán két táblázatot:

2) [link]

3) [link]

• Az expressz vonattal kapcsolatban valóban tévedtem: valóban nem kell rá gyorsvonati pótjegy.

#= Ebben önnek igaza van. Eltérőt írtunk, de már egyezünk..

Egyébként azt találtam, amit tegnap.

A Miskolc-Budapest távolság, átszállás nélkül (így célszerű utazni) a Keleti pályaudvarra érkezés esetén (ide érkezik a vonatok többsége) 182 km; Kelenföldre érkezés esetén 186 km.

Bár öt évtizede - mikor fiatalként utazgattam ott – is ilyen volt a távolság, ellenőrzésül megnéztem a közúti távolságot is: 183 km. Tehát valós lehet a MÁV távolság-megállapítása.

[link]

• 90%-os kedvezményű, 2. osztályú jegy ára 340 Ft. Ezt ön is elfogadhatta, mert nem került be a katyvasznak minősített adatok közé.

== Feltételezésem szerint ebben egyezünk.

• A gyorsvonati pótjegy 255 Ft nem lehet, mert

- a 3) táblázatban 255-ös szám egyáltalán nincs; 200 km-ig (180 felett) a gyorsvonati pótdíj 295 Ft. Valamint,

- ha az 1) menetrendet

Honnan: MISKOLC*

Hova: BUDAPEST*

Kedvezmény (csak belföldi utazásnál): Magasabb családi pótlékban részesülő család egy tagja (90%)

MIKOR: 2015. augusztus 6 csütörtök

Keresési feltételek (csak belföldi utazásnál) átszállás nélkül bejelölve beállításokkal a

Menetrend-re kattintok és,

például, a 13:07-kor induló sebesvonat 635 Ft-os értékére kattintok, akkor a megjelenő „Jegyinformáció” ablakban is látszik, hogy a gyorsvonati pótjegy (mindkét osztályra) 295 Ft.

Alul, a „További információk”-ban is megismétlik.

## Ebben, tehát, eltérőek az adataink: én azt találtam, hogy Miskolc-Budapest viszonylatban nem 255, hanem 295 Ft a gyorsvonati pótjegy ára.

Lehet, hogy a fenti helyeken téves adatot közöl a MÁV, de legalább következetesek, mert egyezőek. Mindenesetre, én, nem találtam mást.

• Az IC pót- és helyjegyek árait, én, külön feltüntetve, Ön összevontan adta meg.

295 + 180 = 475 és 295 + 300 = 595 Ft.

== Ebben sincs semmilyen eltérés kettőnk között.

Senkinek, sem a kérdezőnek, sem az olvasóknak nem szükséges hitre alapozniuk. A fentiek alapján maguk is meggyőződhetnek mindenről. Illetve, figyelembe vehetik majd az előző válaszomat katyvasznak minősítő érvelését.

Mindenesetre, sajnálom, és bocsánatot kérek az expressz-vonattal kapcsolatos tévedésemért.

2015. aug. 6. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!