Magyarországon hol vannak olyan területek, ahol nem jár helyközi, távolsági busz?
Budapestről / közelebbi nagyobb városból csak vonattal lehet utazni.
Ritkának érzem az ilyet, általában van párhuzamos közlekedés, bár meg kell hagyni, sokszor jogosan (vasútállomás a város szélén).
Kíváncsi vagyok, hol egyeduralkodó a síndöcögény. :)
Konyár :D
Busz talán napi egy-kettő van (nem odavalósi vagyok), vonat az óránként-kétóránként jár :D
Hivatalosan nem jár busz Nagymaros, Zebegény, Fényeslitke és Komoró településeken, Tornakápolna, Iborfia és Nemesmedves pedig mindenféle tömegközlekedés nélkül vannak.
Legalábbis ez a hivatalos lista. Én mondjuk beletenném az olyan falvakat is, ahova napi két busz tér be, mert én azt se nevezem tömegközlekedésnek. A megyémben ilyen például Jászboldogháza, ahol csak vonat van egyetlen munkanapi délutáni buszt leszámítva, vagy Kétpó, szintén nem túlzásba vitt buszközlekedéssel. Bár cserébe ezeken a helyeken sűrűn jár vonat.
Jelenleg 10 települést nem ér el a Volán-cégcsoport helyközi hálózata:
-Buj (a Trans-Tour Nyíregyháza - Balsa autóbuszjárata szolgálja ki)
-Csömör (A BKK H9-es HÉV-járata és a Weekendbus Budapest-Csömör valamint Csömör-Pécel járatai szolgálják ki)
-Iborfia (nincs tömegközlekedése)
-Kaszó (Kisvasút van, viszont mióta nem megy ki a szentai vasútállomásig, nincs semmilyen kapcsolata az országos tömegközlekedési hálózattal)
-Kótaj (A Trans-Tour fentebb említett járata látja el)
-Nagykovácsi (a BKK 63-as buszjárata és 963-as éjszakai buszjárata közlekedik)
-Nagymaros (Vasúti és kompkapcsolata van)
-Nemesmedves (nincs tömegközlekedés)
-Somoskőújfalu (A KMKK, azaz a korábbi Nógrád Volán által üzemeltetett salgótarjáni 11-es, 11B-s, 19-es és 113-as helyijáratok járnak ki)
-Tornakápolna (nincs tömegközlekedés)
Zebegényre tanítási napokon Szob felől/felé van egy járatpát
Fényeslitkét és Komorót valóban kihagytam, mindkettő vasúti kiszolgálást kap.
Köszönöm eddig!
Az olyan településekre is kíváncsi vagyok, ahova "véletlenül" el lehet jutni busszal, mert pl. két, különböző helyeket kiszolgáló buszokról át lehet szállni a másikra, viszont lassú és a két busz nem egymáshoz optimalizált.
Pl. Verőce, Kismaros ilyen - vagyis ilyesmire gondolok.
Agárdra meg úgy a Velencei-tóra se optimális megoldás a busz ahogy néztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!