Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Magyarországon hol vannak...

Magyarországon hol vannak olyan területek, ahol nem jár helyközi, távolsági busz?

Figyelt kérdés

Budapestről / közelebbi nagyobb városból csak vonattal lehet utazni.

Ritkának érzem az ilyet, általában van párhuzamos közlekedés, bár meg kell hagyni, sokszor jogosan (vasútállomás a város szélén).

Kíváncsi vagyok, hol egyeduralkodó a síndöcögény. :)

2015. aug. 8. 15:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Konyár :D

Busz talán napi egy-kettő van (nem odavalósi vagyok), vonat az óránként-kétóránként jár :D

2015. aug. 8. 18:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan nem jár busz Nagymaros, Zebegény, Fényeslitke és Komoró településeken, Tornakápolna, Iborfia és Nemesmedves pedig mindenféle tömegközlekedés nélkül vannak.

Legalábbis ez a hivatalos lista. Én mondjuk beletenném az olyan falvakat is, ahova napi két busz tér be, mert én azt se nevezem tömegközlekedésnek. A megyémben ilyen például Jászboldogháza, ahol csak vonat van egyetlen munkanapi délutáni buszt leszámítva, vagy Kétpó, szintén nem túlzásba vitt buszközlekedéssel. Bár cserébe ezeken a helyeken sűrűn jár vonat.

2015. aug. 8. 19:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg 10 települést nem ér el a Volán-cégcsoport helyközi hálózata:

-Buj (a Trans-Tour Nyíregyháza - Balsa autóbuszjárata szolgálja ki)

-Csömör (A BKK H9-es HÉV-járata és a Weekendbus Budapest-Csömör valamint Csömör-Pécel járatai szolgálják ki)

-Iborfia (nincs tömegközlekedése)

-Kaszó (Kisvasút van, viszont mióta nem megy ki a szentai vasútállomásig, nincs semmilyen kapcsolata az országos tömegközlekedési hálózattal)

-Kótaj (A Trans-Tour fentebb említett járata látja el)

-Nagykovácsi (a BKK 63-as buszjárata és 963-as éjszakai buszjárata közlekedik)

-Nagymaros (Vasúti és kompkapcsolata van)

-Nemesmedves (nincs tömegközlekedés)

-Somoskőújfalu (A KMKK, azaz a korábbi Nógrád Volán által üzemeltetett salgótarjáni 11-es, 11B-s, 19-es és 113-as helyijáratok járnak ki)

-Tornakápolna (nincs tömegközlekedés)

2015. aug. 8. 19:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Zebegényre tanítási napokon Szob felől/felé van egy járatpát

Fényeslitkét és Komorót valóban kihagytam, mindkettő vasúti kiszolgálást kap.

2015. aug. 8. 19:45
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm eddig!

Az olyan településekre is kíváncsi vagyok, ahova "véletlenül" el lehet jutni busszal, mert pl. két, különböző helyeket kiszolgáló buszokról át lehet szállni a másikra, viszont lassú és a két busz nem egymáshoz optimalizált.

Pl. Verőce, Kismaros ilyen - vagyis ilyesmire gondolok.

Agárdra meg úgy a Velencei-tóra se optimális megoldás a busz ahogy néztem.

2015. aug. 8. 19:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Jó, hát Budapestről indulva mondjuk Bucsa is megközelíthetetlen, de egyébként egyáltalán nem az. Szóval így lehetetlen megmondani.
2015. aug. 8. 19:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Budapestről / közelebbi nagyvárosból, hivatásforgalom, kirándulóforgalom szempontjából.
2015. aug. 8. 20:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Felsőpakony. Budapestről a második falu, busz csak egy pár van tanítási napokon Gyál-Dabas között. Na oda/onnan járj busszal bàrhova :) (Nyilván az àltalános és középiskolások használják e buszt. A többi utas az óránkénti S21-es vonattal megy.)
2015. aug. 9. 05:03
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Most nézem, kihagytam Remeteszőlőst is, ami a BKK 63-as és 963-as járataival érhető el.
2015. aug. 10. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!