Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Most akkor ez hogy is van?...

Most akkor ez hogy is van? (MÁV, BKV)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretném hozzáértők segítségét kérni. Komáromból járok vonattal Budapestre napi szinten, ezért bérletem van (50% nappali diák). Nekem Komáromban a jegypénztárban azt mondták, hogy ha van BKV bérletem, akkor csak Kelenföld vasútállomásig kell megvásárolni a bérletet a vonatra, mert onnantól a BKV bérlet érvényes. Tegnap a fővárosból hazafelé viszont a jegyvizsgáló meg akart büntetni, mert a Déliből jöttem és azt mondta, hogy ez csak Tatabányáig érvényes. Most akkor hogyan van ez? Csak mert nekem logikusnak tűnik, hogy a Délitől Kelenföldig jövök ugye a BKV bérlettel, utána meg érvényes a MÁV.

2015. aug. 2. 14:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A budapesti bérlethez kiegészítő bérlet csak Tatabányáig váltható. Azon túl egyáltalán nem.

Te Komáromig nem vehetsz ilyet. A jegyvizsgáló tudta jól a pénztáros nem.

Amúgy a diákbérlet 90%-os nem 50.

2015. aug. 2. 15:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy 90%, amikor elküldtem a kérdést már láttam, hogy rosszat írtam.
2015. aug. 2. 16:01
 3/5 anonim ***** válasza:
A Budapest bérlet az mindenféle kiegészitő nélkül jó vonatra is közigazgatási határig, vagy tévedek? Így szerintem is elég kellene lenni egy kelenföld-komárom közötti bérletnek.
2015. aug. 2. 21:07
 4/5 A kérdező kommentje:
Igazából nem értem az egészet, ezért is tettem fel a kérdést. Ha jól tudom a BKK bérlettel Budapest határain belül lehet használni a személyvonatokat és a gyorsvonatokat, ha veszel rá gyorspótot. Nekem a jegyvizsgáló hölgy annyit magyarázott, hogy abban az esetben, amikor nem csak Budapesten belül használom a vonatot, akkor csak egy 50 km-es körzeten belül lehet igénybe venni ezt a kedvezményt, ami nekem azért is fura, mert Tatabánya ebből az 50 km-es körzetből kiesik. Ha logikusan szeretnék gondolkodni, akkor Kelenföldig elmegyek a rendes MÁV bérletemmel az rendben van és onnantól, ha vonattal szeretnék továbbmenni a délibe, akkor meg megmutatom a BKK bérletet. Ugyanezt mondták nekem a jegypénztárban is.
2015. aug. 2. 22:09
 5/5 eddiboy ***** válasza:

Ez a körzet nem pontosan 50 km-es, vonalanként van meghatározva az az állomás, ameddig érvényes, a te vonaladon ez Tatabánya, ez a menetrendben is jelölve van. Egyébként tényleg logikátlan hülyeség.

Ha viszont elmész egy korábbi vonattal Kelenföldig, arra érvényes a BKK (BKV) bérleted, és ott szállsz fel a Tatabányaira, akkor teljesen OK., ha egy vonaton teszed meg az egész utat, akkor meg nem.

2015. aug. 3. 10:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!