Most akkor ez hogy is van? (MÁV, BKV)
Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretném hozzáértők segítségét kérni. Komáromból járok vonattal Budapestre napi szinten, ezért bérletem van (50% nappali diák). Nekem Komáromban a jegypénztárban azt mondták, hogy ha van BKV bérletem, akkor csak Kelenföld vasútállomásig kell megvásárolni a bérletet a vonatra, mert onnantól a BKV bérlet érvényes. Tegnap a fővárosból hazafelé viszont a jegyvizsgáló meg akart büntetni, mert a Déliből jöttem és azt mondta, hogy ez csak Tatabányáig érvényes. Most akkor hogyan van ez? Csak mert nekem logikusnak tűnik, hogy a Délitől Kelenföldig jövök ugye a BKV bérlettel, utána meg érvényes a MÁV.2015. aug. 2. 14:49
1/5 anonim válasza:
A budapesti bérlethez kiegészítő bérlet csak Tatabányáig váltható. Azon túl egyáltalán nem.
Te Komáromig nem vehetsz ilyet. A jegyvizsgáló tudta jól a pénztáros nem.
Amúgy a diákbérlet 90%-os nem 50.
2/5 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy 90%, amikor elküldtem a kérdést már láttam, hogy rosszat írtam.
2015. aug. 2. 16:01
3/5 anonim válasza:
A Budapest bérlet az mindenféle kiegészitő nélkül jó vonatra is közigazgatási határig, vagy tévedek? Így szerintem is elég kellene lenni egy kelenföld-komárom közötti bérletnek.
4/5 A kérdező kommentje:
Igazából nem értem az egészet, ezért is tettem fel a kérdést. Ha jól tudom a BKK bérlettel Budapest határain belül lehet használni a személyvonatokat és a gyorsvonatokat, ha veszel rá gyorspótot. Nekem a jegyvizsgáló hölgy annyit magyarázott, hogy abban az esetben, amikor nem csak Budapesten belül használom a vonatot, akkor csak egy 50 km-es körzeten belül lehet igénybe venni ezt a kedvezményt, ami nekem azért is fura, mert Tatabánya ebből az 50 km-es körzetből kiesik. Ha logikusan szeretnék gondolkodni, akkor Kelenföldig elmegyek a rendes MÁV bérletemmel az rendben van és onnantól, ha vonattal szeretnék továbbmenni a délibe, akkor meg megmutatom a BKK bérletet. Ugyanezt mondták nekem a jegypénztárban is.
2015. aug. 2. 22:09
5/5 eddiboy válasza:
Ez a körzet nem pontosan 50 km-es, vonalanként van meghatározva az az állomás, ameddig érvényes, a te vonaladon ez Tatabánya, ez a menetrendben is jelölve van. Egyébként tényleg logikátlan hülyeség.
Ha viszont elmész egy korábbi vonattal Kelenföldig, arra érvényes a BKK (BKV) bérleted, és ott szállsz fel a Tatabányaira, akkor teljesen OK., ha egy vonaton teszed meg az egész utat, akkor meg nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!