Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Sokaknak miért furcsa a...

Sokaknak miért furcsa a tömegközlekedéshez való hozzáállásom?

Figyelt kérdés

Nem vagyok radikálisan a tömegközlekedés ellen, viszont megmondom őszintén, utálok buszozni.

Vonatozni, repülőzni viszont szeretek.

Egész diákkoromban buszoztam, mikor elhelyezkedtem, egyből összespóroltam egy autóra.Tizenx évnyi buszozás után megérdemlem, hogy végre autóval közlekedhessek.Meg amúgy is, megtehetem, bőven átlag felett keresek.

Több ismerősöm viszont gyakran kritizál, hogy minek járok kocsival, felesleges, szennyezi a környezetet....stb...stb

Szép dolog a környezettudatosság, de nekem ennyi jár és kész.

Tömegközlekedéssel 1 órával korábban kelnék és 1 órával később érnék haza.

Otthon nekem még tanulnom is kell, bizony számít azaz egy óra.

Amúgy 13 ezer fős kisvárosból járók nagyvárosba dolgozni, illetve tanulni is ott tanultam.

Van gyorsforgalmi út is a kettő között, ahol 110-km-val lehet közlekedni.A buszok viszont nem azon mennek és minden bokornál megállnak.

Autóval megteszem 25-26 perc alatt az utat gyorsforgalmin, a busz meg 42-44 perc alatt.

A gyorsforgalmi út arra való, hogy használják, nem dísznek épült.

Ugyanígy, szerintem az autó is arra való, hogy mindig használja az ember és ne dísznek álljon az udvaron vagy porfogónak a garázsban.

2015. aug. 2. 11:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

Én nem állok egyik fél pártján sem, de azért azt a nagy sárdobálás közepette észre kellene venni, hogy a kettő összefügg egymással. Rosszul szervezett rossz minőségű tömegközlekedés magasabb autóhasználatot vonz maga után , a fordítottja meg pont az ellenkezőjét.

Ha a tömegközlekedéssle legjobban ellátott Budapestet és az agglomerációt nézzük, akkor még mindig ott tartunk, hogy Gödöllőről gyorsabb autóval a városközpont, mint HÉVvel.. nincsenek a metró végpontjainál megfelelő méretű őrzött P+R parkolók stb stb stb.. Így nem csoda, hogy autózik mindenki..

2015. aug. 2. 17:39
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért jó látni, hogy egy kis trollkodással milyen könnyen ki lehet ugratni sutyerákékat a bokorból! :-) Nyilván itt most petizacc-ra gondolok, aki a saját szellemi nyomorultságát már be is bizonyította, nagy tapsot neki :-P
2015. aug. 2. 19:41
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

"Ugyanígy, szerintem az autó is arra való, hogy mindig használja az ember és ne dísznek álljon az udvaron vagy porfogónak a garázsban."

A tömegközlekedésnél is így van. :D

Autót mindenkinek. :D:D És akkor lehet ülni órákat a dugókban, meg verekedni a parkolóhelyekért.

2015. aug. 2. 21:21
 14/15 anonim ***** válasza:

Hát ez helyzet függő. Nem mindegy milyen abban a viszonylatban a tömegközlekedés, amerre rendszeresen jársz. Nálad totál érthető, mert rossz. Aztánn függ az anyagiaktól, a fizetésedet is figyelembe véve megéri-e az időspórolást, kényelmet.

Én korábban vidéken éltem, napi szinten nem tömegközlekedtem, mert szerencsémre közel jártam suliba majd a munkahelyem is közel volt. De amint tudtam, vettem autót, mert ha ellátogattam ide-oda más városokba, a tömegközlekedés katasztrófa volt. Most Pesten élek, és autóm sincs, mert itt hó a helyi tömegközlekedés, és Budapest-vidéki város viszonylatokban is elfogadható, felesleges luxus a kocsi, pedig jól keresek, sokkal többet mint mikor volt autóm.

2015. aug. 2. 21:57
 15/15 anonim ***** válasza:

Azt is hozzá kell tenni, hogy sokaknak a fél fizetésébe kerülne az üzemanyagköltség, hogy autóval járjon munkába, plusz a sok kilóméter, amit az autóba nyomna, ami miatt gyakran kéne szervizelni is. A busz- vagy vonatbérlet pedig az üzemanyagköltség töredéke, a fizetés max 10%-át teszi ki, és semmilyen fenntartáson nem kell törje a fejét. Ráadásul vannak olyanok, akiknek rendkivül fárasztó nagyvárosi dugókban vezetni.

Hozzá kell tennem azt is, hogy én a kérdezővel értek egyet, de tény hogy vannak más emberek, és őket is meg lehet érteni, mint ahogy fentebb irtam. A környezetszennyezés pedig nem téma szerintem, mert nem ezzel fogjuk megmenteni a világot, máshol kéne a dolgokat kezdeni.

2015. aug. 3. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!