Vélemények, tapasztalatok a Metropol EuroNightról? (Budapest-Berlin)
Hamarosan Berlinbe megyünk, már megvan a jegy is, ülőhelyes, termes kocsiban leszünk. Elég félelmetesen hangzik, hogy odafelé 13, visszafelé 14 órás az út. Mennyire szenvedős?
A másik ami érdekelne, az a közbiztonság. Nem tervezünk aludni az út alatt, éppen emiatt, hogy megelőzzük a lopásokat.
Én nagyon ajánlom, hogy váltsátok vissza azt a jegyet és vegyetek inkább fekvőhelyeset. Ott a fülke zárható, így aludni is tudtok.
A közbiztonság nem rossz, rendőrök szoktak járőrözni ezeken a vonatokon, ám az ülőhelyes kocsikban így is nagy a jövés-menés, ráadásul a Metropolt több helyen is stokkozzák, amikor sokat àll nyitott ajtókkal az állomáson, ami a túl kívàncsi utastársakat lopásra bátoríthatja. Ráadásul időnként részeg társaságok is felszállnak a vonatra. További gond a beszélgetés: vannak, akik csak rövidebb távot tesznek meg, így nem akarnak aludni egyáltalán. Na ők dumàlni fognak addig, amíg te aludnàl .
Szóval éjjel nem túl nyerő az ülőhelyes kocsi.
Most jártuk be ezt az utat, úgyszint termes ülőkocsival. Sokat aludni nem tudtam, egyrészt féltettem a csomagjaimat, másrészt borzasztóan ment a klíma.
Nem ez volt az első alkalom, hogy EN vonattal utaztunk, sajnos a tapasztalat mindig ugyanaz: a klíma túlzottan megy, és könyöröghetünk akárhogy, nem tudják lekapcsolni.
Csehországban megállás nélkül járkálnak a biztonságiak, többen is vannak egy vonaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!