Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vélemények, tapasztalatok a...

Vélemények, tapasztalatok a Metropol EuroNightról? (Budapest-Berlin)

Figyelt kérdés

Hamarosan Berlinbe megyünk, már megvan a jegy is, ülőhelyes, termes kocsiban leszünk. Elég félelmetesen hangzik, hogy odafelé 13, visszafelé 14 órás az út. Mennyire szenvedős?

A másik ami érdekelne, az a közbiztonság. Nem tervezünk aludni az út alatt, éppen emiatt, hogy megelőzzük a lopásokat.

2015. aug. 2. 01:58
 1/6 anonim ***** válasza:
41%
Osztrák határ túlfelén nem igazán divat a vonaton elcsórni a dolgokat. :D Amúgy meg ha egyikőtök pihen míg a másik ébren van máris tutira mentek és még pihenni is tudtok.
2015. aug. 2. 02:54
 2/6 A kérdező kommentje:
A vonat Szlovákián és Csehországon keresztül közlekedik, nem Ausztria felé...
2015. aug. 2. 04:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Ja az más :D A felváltva alvás akkor is jó taktika :)
2015. aug. 2. 05:26
 4/6 anonim ***** válasza:
50%

Én nagyon ajánlom, hogy váltsátok vissza azt a jegyet és vegyetek inkább fekvőhelyeset. Ott a fülke zárható, így aludni is tudtok.

A közbiztonság nem rossz, rendőrök szoktak járőrözni ezeken a vonatokon, ám az ülőhelyes kocsikban így is nagy a jövés-menés, ráadásul a Metropolt több helyen is stokkozzák, amikor sokat àll nyitott ajtókkal az állomáson, ami a túl kívàncsi utastársakat lopásra bátoríthatja. Ráadásul időnként részeg társaságok is felszállnak a vonatra. További gond a beszélgetés: vannak, akik csak rövidebb távot tesznek meg, így nem akarnak aludni egyáltalán. Na ők dumàlni fognak addig, amíg te aludnàl .

Szóval éjjel nem túl nyerő az ülőhelyes kocsi.

2015. aug. 2. 07:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Én végigcsináltam pont a termes kocsiban, egyáltalán nem vészes, de arra nagyon készülj fel, hogy tele lesz fegyveres határőrökkel, akik illegális bevándorlókra fognak vadászni, de ezalatt titeket is ellenőrizhetnek egyszer-kétszer. Stokkozás pedig Breclavban lesz csak, ott fog sokat állni emiatt a vonat, plusz Prágában egy fél órát kb,a többi helyen ezekhez képest elhanyagolható a tartózkodási idő.
2015. aug. 5. 22:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Most jártuk be ezt az utat, úgyszint termes ülőkocsival. Sokat aludni nem tudtam, egyrészt féltettem a csomagjaimat, másrészt borzasztóan ment a klíma.

Nem ez volt az első alkalom, hogy EN vonattal utaztunk, sajnos a tapasztalat mindig ugyanaz: a klíma túlzottan megy, és könyöröghetünk akárhogy, nem tudják lekapcsolni.

Csehországban megállás nélkül járkálnak a biztonságiak, többen is vannak egy vonaton.

2016. aug. 1. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!