Mi tartja össze a vonatszerelvényt?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy a kocsik látom, hogy egymáshoz érnek, de mi tartja őket össze? Van valami elektromágnes az ütközőkben, vagy ilyesmi?
Köszönöm előre is!
2015. júl. 21. 22:06
1/8 anonim válasza:
A vagonokon van vonóhorog és azokat összeakasztják ilyen szerkezettel, majd a csavart egy kicsit megfeszítik:
Ez a leggyakoribb Magyarországon, de létezik más megoldás is, például automata kivitelű is.
2/8 anonim válasza:
Elektromágnes tudtommal nincs alkalmazva, viszont rengeteg módszer van, mindenféle kampók, mechanikai érintkezés tehát nem elektromágnesesség, egyébként az ütközőnek nincs szerepe a csatlakozásban. Ha tudsz angolul akkor itt egy cikk a különböző típusokról: [link]
3/8 Tomcatters válasza:
En arra lennék kivancsi,hogy az m3 metrot mi tartja össze a szentléleken kívül .. bocsanat a kerdezotol,h nem a kerdesere válaszoltam .. azt mar ugy is megtettek előttem... de ezt most nem tudtam kihagyni XDDD
4/8 anonim válasza:
Arre én is kíváncsi lennék (m3) XD
7/8 anonim válasza:
A csavarkapocs. Amikor a mozdony rááll a szerelvényre, a vezér közémászik, a kapcsot ráakasztja a horogra, megcsavarja, hogy feszüljön és mehet a menet.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
3-mas, semmi gond, jó volt! :)
2015. júl. 22. 22:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!