MÁV . Hogy? Miért van ez? Ennek mi a lényege?
MÁV bérlet(vasút)
Az hogyha például: Szolnokon tanulok, Cegléden lakok (ez az állandó bejelentett lakhelyem) és ugye itt van bérletem, Szolnok és Cegléd között, akkor ha veszek pl egy Szolnok és Jászberény közötti bérletet, mert mondjuk ott lakik a testvérem és így a legegyszerűbb megoldani az utazást meg minden, de ezért bele kötnek a 'kallerek'. és ez a kérdés hogy mi van? a mai világban nem vehetek bérletet oda ahova akarok vagy mi? miért büntetik ezt? mi értelme van?
Vehetsz bérletet oda, ahová akarsz.
A kiemelt kedvezmény, ami ugye 90%-ot jelent, csak az iskola és a lakóhelyed közötti útvonalra jár.
Nyilván nem fogják 90%-os kedvezménnyel támogatni az egyéb célú utazásaidat. Az 50%-os kedvezményt a menetjegyre természetesen megkapod.
úgy látom nem jól fogalmaztam meg.
volt már 2* is hogy megbüntettek érte mert pl szolnok-jászberény között utaztam volt bérletem minden, de azzal az indokkal büntettek meg mert miért nekem szolnok-jászberény között bérlet ha szolnokra járok iskolában és cegléden vagyok bejelentve állandó lakhelyre. és ezért büntettek meg mert papíron nem bírtam bizonyítani hogy nekem miért van így bérletem....
A diákigazolványon rajta van a lakcímed, meg az iskola címe is. Ezen két település közé vehetsz jogszerűen 90%-os kedvezményű bérletet. A pénztáros nem köteles ellenőrizni a jogosultságot, ő kiadja a bérletet bemondásra, de attól az még nem jár.
Azt értsd meg, hogy ez a kedvezmény csak az iskola és a lakóhely között jár!
A kalauz jogosan büntetett mg.
Ha jól értem a kérdezőt, akkor:
Ő papír forma szerinti lakhelye: A város
Iskola helye: B város
De a kérdező testvérénél lakik(C városban) és onnan jár iskolába.
Hivatalosan A-B útvonalra van 90%os bérlettámogatás
A-C 90%-os támogatottságú bérlethez az kell, hogy az ideiglenes lakcímedet kérd C városba (testvéredhez). A bérlethez nem tudom, hogy kell e ilyenkor új diákit kérned C városi lakhellyel, vagy csak egy igazolás, hogy az ideiglenes lakcímed C városban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!