Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mik azok a szabályok, tippek,...

Mik azok a szabályok, tippek, amelyeket egy lánynak be kell tartania, hogy biztonságban legyen az aluljáróban?

Figyelt kérdés

Péntek este (9-10 óra ) és szombat délelőtt fogok járni egy Pesti képzésre, és az M3-as és az M4-es metrót is fogom használni. Alapból irtózom a metrtól, eés bár az emberekkel semmi bajom nincs, sőt, de kicsit veszélybeneérzem magam ott lenn :S Főleg majd péntek este...

Vettünk gázsprayt, azt mondták, az mindig legyen a kezemben, és mindig oda menjek ahol több ember van.

Szerintetek mit kell még észben tartan? EÉs tényleg olyan veszélyesek az aluljárók?

Köszönöm! 18L

2015. júl. 2. 23:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
60%

kérdés, h merre. pl ha a nyugatin mászkálsz át, az szar, arra vannak rossz arcok, de az is igaz, h arra tömeg is van. tehát igen, a tömeggel menj, ne szakadj le. tudod mint az állatvilágban, a leszakadt egyedeket kapják el. De ne legyél feltűnő se, se ruházatra, se viselkedésre.

Ha pl miniszoknyába, kivágott ruhában, magassarkúban, kikenve császkálsz egyedül a tömegtől távolabb, akkor van esély rá, hogy valaki megszólít.

2015. júl. 2. 23:25
 2/17 A kérdező kommentje:

Oké, köszi! Hát igazság szerint Újpest Városkaputól mennék a bikás parkig. Szerinted ez necces?

És mit csináljak ha 50 ml-es sprayt vettem? Most láttam hogy csak 20 alatti lehet nálam.

2015. júl. 2. 23:29
 3/17 anonim ***** válasza:

Ha nem vagy rossz arcú emberke, akkor nem fognak a rendőrök megállítani meg ruházatot átvizsgálni.

Ha nagyon szabályos akarsz lenni, vegyél kisebbet, bár szerintem a gázpisztoly hatásosabb.

A városkapu-t nem csípem annyira, kicsit lerobbant hely, ráadásul nem a legforgalmasabb rész, én nem érzem teljesen biztonságban ott magam este.

De azért nem egy nyócker.

2015. júl. 2. 23:45
 4/17 anonim ***** válasza:
senki nem nézi milyen spray van nálad
2015. júl. 2. 23:55
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pár alkalom után rá fogsz jöni hogy nálad védtelenebb emberek is utaznak este a metrón és úgy is túlélik hogy nincs náluk paprikaspray.
2015. júl. 3. 01:04
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Jaj istenkém, miért hiszi mindenki azt, amikor először jár Bp-en, hogy itt meg fogják gyilkolni? Én is akárhányszor megyek fel, itthon azt hiszik, hogy ott az utca tele van rablógyilkosokkal. Soha, ismétlem soha nem kötött belém a fővárosban eddig 3 év alatt, pedig járkálok rendszeresen a 8. kerületben is éjfél után bőven és elég cingár vagyok.
2015. júl. 3. 01:08
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

"És tényleg olyan veszélyesek az aluljárók?"

A metró területe biztonságosabb mint a normál aluljárók mert az ellenőrök elég sok trógert és rosszarcot kinn tartanak.

Normál utcai aluljárók lehetnek problémásak, de ma már egyre többször ki lehet kerülni őket zebrán.

2015. júl. 3. 01:08
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
De cuki!!
2015. júl. 3. 01:41
 9/17 anonim válasza:
100%

21 éve vagyok újpesti, soha nem támadtak meg :'D

Ne izgulj, nem lesz gáz, Budapest határa nem a pokol kapuja :D

Péntek este fogsz izgalmas figurákkal találkozni de azok is ártalmatlanok többnyire, max. hangosak, még részegek se nagyon lesznek mert akkor indulnak majd buliba. De komolyan, 9-10 között sem lepik el mutánsok,zombik,vámpírok és dementorok Pest utcáit :)

A szombat délelőtt meg egyáltalán nem gáz :D

Valószínűleg jó pár hajléktalannal fogsz találkozni, de nem szoktak balhézni, maximum egymással, azt is ritkán.

Látni fogod, hogy a gázsprayt teljesen felesleges folyton a kezedben szorongatni :D Viszont péntek éjjel az utcán egyedül vagy, akkor nem árt ha nálad van, de valószínűleg egyszer sem kell majd használnod :)

21/L

2015. júl. 3. 08:04
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Anyám, borogass... a budapesti aluljárók túlnyomó többsége akkor is biztonságos, ha kihívóan öltözve hétfő hajnali 2-kor végigriszálod bennük a fenekedet. Miért? Mert egyrészt Budapest nem az erőszakos bűnözők fellegvára, másrészt mert többségük be van kamerázva és a legprofibb bankrablóktól eltekintve minden bűnöző fél a kamerától, mint a tűztől. Újpest-Vkp és a Bikás park is be van kamerázva.

A gázsprét pedig hagyd otthon, mert csak arra lenne jó, hogy jól kicsavarják a kezedből és lefújjanak vele.

2015. júl. 3. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!