Általában nem. Első ajtós felszállásnál, végállomáson, ha egyedül szállok fel, vagy csak páran vagyunk, akkor igen. Nem érzek késztetést a köszönésre.
Egy nagyvárosban, ahol több száz utast visz műszakonként a buszvezető, nem is igazán praktikus.
4esnek...
Te egy nap hány buszvezetővel kerülsz közvetlen kapcsolatba,hogy köszönni is kelljen??Max 5...
És egy buszvezető egy nap hány utassal van közvetlen kapcsolatba??Minimum 500...de akkor még keveset mondtam....
Szóval ha a buszvezető nem köszön,az nem a bunkóságtól van....
Nálunk kb. egy éve lett elsőajtós a busz, én mindig köszönök a sofőrnek, amikor felszállok. Érdekes mód, 10-ből 9-szer vissza is köszönnek, a maradék egynél csak azért nem, mert a végállomáson rengeteg ember száll fel egyszerre :)
Ha nem elsőajtós busz, de mégis elöl szállok fel, ugyanúgy köszönök. Sőt, ha valamikor kb. egyedül utazom a buszon, mindegy melyik ajtónál szállok le, hangosan elköszönök. :)
@6
Nem is mondtam, hogy a bunkóság miatt van ez, de más városokban is megfordul egy buszon több száz utas (ha egy megyeszékhelyen nem találkozik ennyivel egy sofőr egy nap, akkor ott baj van), és mégis szokás köszönni. Mondjuk a BKK-nál nyilván nagyobb a stresszhatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!