Egy illető hamis BKV bérletet adott el nekem. Feljelentettek közokirat-hamisításért, most mi lesz?
Üdvözlet!!! Egy ipsétől 2 ezerrel olcsóbban vettem a BKV bérletem vagy 1 éve, de azonban ma a 3-as villamoson az ellenőr kiszúrta, hogy hamis. Bunkóparaszt volt velem, rendőrt hívott, leszállított és a közeg is hőzöngött velem, hogy felejtsem el a karrierem (Bizalmi állásban dolgozok, C típusún is átestem)
Most ilyenkor mi van??? Megalázó volt a többi utas szeme láttára, emiatt be sem tudtam ma menni dolgozni.
Mindenképpen téged fognak elővenni okirathamisításért - hiszen te voltál az, aki használta a hamis bérletet!
Egyetlen esélyed arra, hogy megúszd, ha be tudod bizonyítani, hogy téged átvertek és te teljesen jóhiszeműen vetted a bérletet annak tudatában, hogy teljesen legális. Ami nehéz lesz, mert az lesz a bíró első kérdése, hogy miért nem egy jegypénztárba vetted...
"A kérdező kommentje:
Látom a válaszolók nagy része jól áll anyagilag."
Nem feltétlen, csak van gerincük.
Mire fel perelnéd a BKK-t és a rendőrséget? A BKK jogosan járt el, hiszen hamis volt a bérleted és a rendőrség is jogosan járt el, hiszen hamis volt a bérleted...
Egy személyt perelhetnél - akitől vetted, de őt nem fogod megtalálni egykönnyen...
Itt már csak az ima segít, hogy megúszd a dolgot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!