Egy illető hamis BKV bérletet adott el nekem. Feljelentettek közokirat-hamisításért, most mi lesz?
Üdvözlet!!! Egy ipsétől 2 ezerrel olcsóbban vettem a BKV bérletem vagy 1 éve, de azonban ma a 3-as villamoson az ellenőr kiszúrta, hogy hamis. Bunkóparaszt volt velem, rendőrt hívott, leszállított és a közeg is hőzöngött velem, hogy felejtsem el a karrierem (Bizalmi állásban dolgozok, C típusún is átestem)
Most ilyenkor mi van??? Megalázó volt a többi utas szeme láttára, emiatt be sem tudtam ma menni dolgozni.
Rendőrségi kihallgatás -> Nyilvántartásba vétel gynúsítottként (ujjlenyomat, fénykép) -> Jobb esetben megszüntetik az eljárást (pl. bebizonyítod, hogy jóhiszeműen vetted a bérletet, nem tudtad, hogy hamis), rosszabb esetben vádemelés -> Ügyészségi eljárás -> Jobb esetben megúszod egy ügyészségi megrovással, rosszabb esetben bíróság, ahol valószínűleg megúszod pénzbüntetéssel.
A C típusúnak nem tudom mik a feltételei, annak nézz utána. A rendőrök szeretnek túlozni, egyáltalán nem biztos, hogy komolyabb bajod lesz belőle, persze akkor is egy csomó idő, meg macera lesz.
Azt kaptad amit megérdemelsz.
Ha ennyire számít az a nagyon fontos állás akkor nem így kellene spórolni 2000 Ft-ot.
Mi másért lett volna olcsóbb, mint hogy hamis, mit gondoltál?
itt hirdette magát. És kedves háborgók!
Lakáshitelem van, egyedül élek, és igen is, minden ezer ft. számít! És igen, jóhiszeműen vettem. Megyek be délután a rendőrségre feljelenteni az illetőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!