Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mit tegyek most?

Mit tegyek most?

Figyelt kérdés

Ma reggel (10en) nem várt módon felszállt az ellenőr a Volanbuszra. En a lejárt bérlettel utaztam (asszem 7 en járt le) nem vettem az utolsó 3-4 napra berletet mert már úgy is vége a sulinak.

Ő egy tanúsítványt töltött ki, amire azt írta, hogy otthon hagytam a berletem kozbe pedig lejárt.

Ő adott egy csekket is ami elég trehányul volt kitöltve, csak a 8000volt rá írva semmi más hogy hova kell fizetni stb. Nem

azt mondta nekem hogy ha elküldöm az ervenyes bérletet emailban akkor csak 1500at kell fizetnem.

Én vettem MA DÉLUTÁN egy felhavi bérletet amin rajta van a kiadás dátuma. (a tanúsítványon is rajta van a büntetés dátum. )

ez igy érvényes lenne?

Hova tudnek fordulni?

GÖD- VÁC ÚTVONAL.

Válaszokat előre is köszönöm

2015. jún. 10. 23:08
 1/7 anonim ***** válasza:
68%

"nem vettem az utolsó 3-4 napra berletet mert már úgy is vége a sulinak"

Akkor lehet JEGYET is venni...

2015. jún. 10. 23:58
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem ez volt a kérdés!

Amúgy meg ha jegyet veszek akkor ugyanott tartom mintha berletet vettem volna

2015. jún. 11. 06:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Tróger voltál, ez van. Elvileg az ügyfélszolgálaton be lehet mutatni, rendes volt az ellenőr, mert így utólagos bemutatásra van lehetőséged. Ennek is van díja, fent van a szolgáltató honlapján hol és meddig lehet bemutatni
2015. jún. 11. 07:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha a kiadás dátuma a büntetés dátuma utáni, akkor azt mutogathatod kedvedre, a bünti marad a magasabb összeg. És az utólagos bemutatásnak van határideje, ergo mielőbb mérd fel a helyzetet személyesen - és fizess, mert minden halogatással csak rosszabbul jársz.
2015. jún. 11. 08:55
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát az ellenőr azt mondta hogy így érvényes ha veszek egy félhavi bérletet és elküldöm azt vagy akkor mégse jó igy???
2015. jún. 11. 10:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem jó így. Aznapi kiváltású bérletet utólagos bemutatásra nem fogadnak el!

Tehát 10-én megbüntettek akkor csak 9-e vagy korábbi bérletet tudsz bemutatni. Nem véletlenül van rajta a kiadás dátuma...

Ez alól csak az lenne a kivétel, ha 10-étől vettél volan korábban bérletet (pl 1-jén megvetted a bérletet 10-étől).

Marad, hogy befizeted a 8 rugót és legközelebb nem bliccelsz.

2015. jún. 11. 11:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez van, be kell fizetned a büntetést.

Amit te csináltál, azzal más ember is élne (pontosabban visszaélne), hogy nem sokkal, a büntetés után venne bérletet és ezzel megúszná a büntetést. Ez, a Volánbusznak (sem) éri meg, úgyhogy jobban figyelik az eladás dátumát.

Az esetnél, nem releváns, hogy volt bérletet, mivel az, már nem volt érvényes.

2015. jún. 11. 21:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!