Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért mennek az emberek fa...

Miért mennek az emberek fa arccal az utcán, járműveken?

Figyelt kérdés

Nap mint nap autóval közlekedem. Nem nézem tüzetesen a gyalogosokat, de nemrég gyalog mentem be a városba és tömegközlekedési járműveket használtam.

Ekkor vettem észre, hogy az emberek javarészt, szinte robotként, felvett álarccal, fapofával közlekednek, legtöbbször szinte befelé, vagy egy irányba nézve.

Az is érdekes volt, hogy egy ismerősömet megpillantottam és ráköszöntem, több másodpercbe tellt neki levenni a maszkot és kiszállni a gondolataiból, majd ismét a régi, jól ismert ismerősöm arca nézett rám vidáman!

2015. ápr. 29. 14:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Az emberek többségének sok a gondja és nincs kedve nevetni.
2015. ápr. 29. 14:34
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Mégis, gyaloglás közben mit kellene csinálni? Vigyorogni magában? Vagy forgatni a fejét, hogy ki, hogyan gyalogol, vagy hogyan néz ki?

Az emberek általában mennek valahova. Nagyobb részt, gondolom, az előttük álló idő eltöltése jár a fejükben.

2015. ápr. 29. 14:40
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha mosolyognának, akkor meg az lenne a gyanús. Nem várható el senkitől, hogy érzelmeket nyilvánítson idegenek felé 2 másodperc időtartamig.
2015. ápr. 29. 14:51
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Mert mindegyik egy fából faragott királyfi vagy királylány.

https://www.youtube.com/watch?v=wkaU4VmdcKk

2015. ápr. 29. 14:57
 5/14 anonim ***** válasza:

Miért, magamban nevessek?

Nagyon sokan kifogásolják azt, amit Te is. De sose értettem.

Nekem a közlekedés - amikor egyedül vagyok - mindig is egy olyan hely volt, ahol végre nincs ismerős. végre egyedül vagyok. Végre elmerülhetek a gondolataimban.

Én magam nagyon szeretek elgondolkozni, mindenféléről, akár álmodozás (bilibe lóg a kezem szintű), akár valami sztori, akár valami hülyeség és igen, sokszor a gondjaim forognak az eszembe. Mit kellett volna másképp - hogy legközelebb tanuljak belőle.

Őszintén megmondom, kell nekem minden nap idő, amikor nem beszélek senkihez, hozzám se beszélnek és nem is a kötelességeimet végzem, pl nem tanulok, hanem elmélyedek.

Amikor pedig nincs kedvem elmélyedni, olvasok, sudoku-zom, Candy Crush-ozom, tanulok. Bár sokan megvetnének azért, hogy képzelem, hogy elfoglalom magam tömegközlekedésen, majd nem veszem észre, hogy át kell adnom a helyem. És igen, megmondom őszintén, amikor 50 percet utazom, abból 30-at egy adott járművön, akkor szeretek ülni.

Egyébként a kismamáknak és a nehezen mozgóknak igyekszem átadni a helyem...

Bevallom őszintén, nem a többi embert nézem, nem mosolygok rájuk, nem akarok beszélgetésbe elegyedni velük. Szeretnék néha ellenni magamban, különben bekattanok.

...és igen, valószínűleg faarcom van eközben.

Diákmunkán gondolkoztam nagyon el, egész konkrétan nyári terveket szőttem, hogy majd ide-oda megyek és milyen jó lesz - szóval kellemes dolgokon járt az agyam. Erre egyik melóstársam megszólít, hogy milyen stresszesnek tűnök, ne görcsöljek annyit mert árt az egészségnek.

Valószínűleg nagyon faarcom lehetett munka közben, ami összetéveszthető a stresszel.

2015. ápr. 29. 16:26
 6/14 anonim ***** válasza:
nem szívnak elég füvet
2015. ápr. 29. 18:44
 7/14 anonim ***** válasza:

A többség nem azért van az utcán mert annyira sétálni akar egyet, hanem siet valahova, és ez egy kényszerű rossz. De vannak nyugati országok között is, ahol szinte illem része, hogy a buszon csendben vannak.

Ha magamat nézem, utálok az utcán menni, ha megbámulnak zavaró, ha rossz emberre nézek belém köt, minden második sarkon ott egy csöves, vagy árus aki a pénzemet akarja.

Ráadásul én kifejezetten szeretem ha csendben vannak az emberek, és nyugodtan el tudok mélyülni a gondolataimban, vagy csak szimplán pihenni egy hosszú nap után. Így kifejezetten utálom mikor valaki ordibál, viháncol, meg vergődik körülöttem.

2015. ápr. 29. 19:45
 8/14 anonim ***** válasza:
Mert Magyarországon élünk. Én pl. sok dolgot megfigyelek, van amin elmosolyodom. Tehát nem robot módra közlekedem. Autóban meg főleg. Csak így kb. mindenki azt hiszi, hogy bolond vagy valami hasonló vagyok, de nem izgat, mert amikor látom az arcokat, attól még jobb kedvem lesz.
2015. ápr. 29. 22:30
 9/14 anonim ***** válasza:
Jobb mintha egymás képébe bámulna mindenki és a semmiért vigyorogna szvsz.
2015. ápr. 29. 23:22
 10/14 anonim ***** válasza:
74%

Hát normális esetben én sem szoktam vihogni magamban.

Meg ha utazok akár autóval, akár busszal, akkor vagy elvagyok gondolkozva, vagy figyelem a tájat, és akkor mindenki szomorúnak néz ki.

2015. ápr. 30. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!