Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az emberek élvezik, hogy...

Az emberek élvezik, hogy akadályoznak másokat, vagy csak nem veszik észre magukat?

Figyelt kérdés

Gondolok itt azokra például, akik felszállnak a metróra, és egyből az ajtóban megállnak, hogy utána senki ne férjen fel, pedig majdnem üres a szerelvény.

Vagy buszon, felszáll elöl, megy egy métert, és elöl 20 ember áll egy négyzetméteren, hátrébb pedig töküres a busz.

Vagy mikor kinyílik a villamos ajtaja, és az illető nem várja meg hogy mások leszálljanak, furakodik fel.

Vagy mikor a mozgólépcsőről lelépve azonnal megállnak nézelődni, és mögöttük torlódnak az emberek.

Az ilyenek ezt élvezik, hogy "ma is megkeserítettem minimum 20 ember életét", vagy nem tűnik fel nekik?

Annyira belelátnék az ilyenek fejébe, hogy miért csinálják...

2015. márc. 30. 19:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy élvezik, szerintem egyszerűen nem érdeklik őket mások, " én jólvagyok, oldják meg" alapon.

Csak nem tudom, hogy ezek voltak képesek életben maradni ennyi ideig, hogy nem felejtenek el például levegőt venni.

2015. márc. 30. 21:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Mivel azt látom, hogy az emberek egy jó részéből hiányzik a közlekedési logika, szerintem nem szándékos e viselkedések többsége.

1. Megállás az ajtóban: a rövid távra utazók többsége illetve metrón mindenki, aki nem ül, az ajtóknál tobzódik. Ok: fél, hogy nem tud majd leszállni időben illetve nem tud rendesen kapaszkodni. Megoldás: ha utolsónak száll fel, nem lesz gond a leszállással sem, illetve megfelelő kaoaszkodók telepítése.

2. Busz elején megállók. Ok: előrelátás hiánya és kicsit az elsőajtózás újszerűsége is, hiszen korábban tök jó volt, ha valaki az 1-2. ajtók közt állt meg.

3.Megintcsak az előrelátás hiànya, neveletlenség, félelem attól, hogy ott marad. Megoldás: félrerúgod.

4. Tájékozódási probléma mozgólépcső végé n. Előjelző táblákkal, egységes vizuális megfelenés, sűrűbb feliratok oldják meg.

2015. márc. 30. 21:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen érzéketlen emberek. Szerintük csak ők vannak a Világegyetemben. De ha mégis eszükbe jut hogy más is van a világon, akkor szerintük azok csak arra valók hogy nekik hasznosat nyújtsanak a semmiért.

Nem csak a közlekedés terén vannak ilyenek hanem az élet minden területén. Például társasházban akár hajnali kettőkor bekapcsolja a tévét teljes hangerőn. Majd miután a szép szóból nem ért, akkor egyik lakó kalapáccsal püföli neki a betonfalat. Erre sértődötten reagál hogy milyen ijesztő volt az a püfölés. Vagyis az hülye csak így döbben rá hogy mások is élnek ám körülötte. Elég szomorú hogy felnőtt emberek közt akadnak olyanok akiknél még egy óvodás is jobban tud alkalmazkodni a társadalomhoz.

Azt javaslom hogy határozottan fel kell szólítani őket a szabályok betartására. Illetve meg kell követelni tőlük törvényes eszközökkel.

A 2. válaszoló eddigi 4 pontját folytatnám:

5. Az intelligencia, a jólneveltség és a kultúrált társadalmi együttlétre való képesség teljes hiánya.

Ugyanis velünk is fordul elő hogy tájékozatlanok vagyunk egy idegen városban. De nem állunk meg kérődzeni a mozgólépcső végén. Hanem valahol a sarokban ahol senkit nem zavarunk és ott tájékozódunk ha szükséges.

Vagy mi is közlekedünk gyalogosan a járdán. Ámde mindig az egyik felén, hogy a mögöttünk netán gyorsabban haladó gyalogos bármikor elkerülhessen.

Az ilyen embereket röviden így lehet jellemezni: Bunkók. Nyugodtan szóljatok nekik, ha önmaguktól nincs annyi eszük hogy a társadalmi elvárásoknak megfeleljenek. Sajnos még nem mindenki jött le a fáról.

2015. márc. 30. 22:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Nagyrészük nem veszi észre magát, fogalmuk sincs róla hogy idióták. Néhányan viszont igazi, vérbeli g€cik, és nem érdekli őket a többi ember. Az utóbbiakból létezik egy mégrosszabb alfaj, akikhez ha normális hangnemben hozzászólsz, leugatják a fejedet, olyan hangerővel, hogy 10 méteres körzetben mindenki hallja, mert ő idős/beteg/ sokáig dolgozott/ rossz napja van stb, stb... Szerencsére belőlük van a kevesebb.
2015. márc. 30. 23:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Én azt veszem észre, hogy a metrónál, a külföldi turisták azok, akik valami oknál fogva figyelmen kívül hagyják a többi embert. Értem ez alól azt, hogy szállnék le a metróról és nem várják meg, hanem egyből szállnak fel.

Odáig rendben van, hogy magyarul nem tudnak (Prágában cseh nyelven meg én nem beszéltem), de akkor is: mielőtt idejönnek, tájékoztassák őket, hogy mit kell betartani nálunk. Fordítva ez működik (rengeteg leírást lehet találni magyar nyelven, hogy Bécsen, Prágában, Londonban, stb. helyeken hogyan kell tömegközlekedni és nem hinném, hogy pont Bp-et kéne kihagyni a sorból). Ha meg, idegenvezetővel jönnek, akkor neki legyen kötelezettsége az, hogy a szabályokat ismertesse és be is tartassa, vagy felelősséget vállaljon a csoportja iránt.

2015. márc. 31. 11:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Én főleg idős nénikkel szoktam kb verekedni, hogy leszállhassak mikor furakodna :D
2015. márc. 31. 13:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Az a gáz, hogy nemcsak másokat szívatják, hanem magukat is.

Azzal, hogy minden járművön egymás intim szférájában állnak a két ajtó közötti térben, mialatt az ülések között vagy senki nem áll, vagy alig valaki, azzal magát szívatja, mert ő lesz összenyomva.

A legjobb, amikor ilyen helyzetben utaslemaradás van.... Ilyenkor le lehetne videózni, hogy lám nem áll senki.

A buszos szitu nagyon ismerős. Helyközi buszokon is ugyebár.

A mozgólépcsősökre is ideges vagyok én is, mert majdnem elesek miattuk.

Vagy felszáll a járműre már alapból lassan, majd megáll, szétnéz majd lassan elindul valamerre. Mögötte húsz másik és szól a bimbam.

Ide kapcsolódó kérdés: egy átlagos nagyvárosi ember manapság már nem érzékeny az intim szférájára?

Kicsit túl részletes, Sheldon Cooper-es lesz, de hátha elolvassátok :D

Állok az alacsony forgalmú megállóban, és valaki odajön és beáll tőlem egy méterre. Alig vagyunk 10-en a több, mint 30 méter hosszú villamosmegállóban.

Jármű egyik ajtajában nem túlzok, fél méterre vagy centikre állnak egymástól, mialatt akár még ülőhely is van, a többi ajtónál pedig nem áll senki.

Megérkezik a jármű, alacsony vagy közepes embermennyiség. Utas körülnéz, majd odamegy ahhoz az ajtóhoz, ahol a legtöbben vannak.

Vagy 3 kocsis Tátra középső kocsijába száll fel össz 3 ember, ebből kettő körülnéz, majd ahhoz az ajtóhoz megy, ahol a másik száll fel.

Tátrán ugye szűk a hely, és kifordulva szokás ülni. Az álló utas hova áll? Persze, hogy a kifordulva ülő elé. Így mit látok ülő helyzetben? Fél méteren belüli távolságban egy... khm-t.

Csak én nem keresem vadidegenek közelségét?

Nem vagyok antiszociális, társaságokban ismerkedek, barátkozok, vannak haverjaim, tehát nem általános emberundorom van. De nem is megyek oda fél méter távolságban egy idegenhez egy olyan járművön, ahol... most mondok egy számot: állnak öten és van három ülőhely.

2015. márc. 31. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!