BKK 1-es villamos ellenőrök?
8-as vagyok. Igen leszólom a bliccelőket. És igen, nekem is sok a 9500 havonta, főleg úgy hogy a kérdezőhöz hasonlóan pár megállót megyek minden nap ugyanazzal a busszal melóba minden nap.
De a megoldás nem az lett, hogy bliccelek.
Cangázok, ha nagyon esik gyalogolok (30 percet oda, 30 percet vissza).
Meg néha veszek 10-es gyüjtőt, hogy mindig legyen jegyem, ha mégis muszáj lenne tömegközlekedni, mert sok cucc van nálam.
Télen meg szoktam venni a bérletet, bár idén megbántam már, mert a tél elmaradt.
"Aki minden ilyen kérdésnél szidja a bliccelőket, ráadásul sokszor elég személyeskedő és durva módon, az gondolkozzon el, ha olyan helyzetbe jut, kenyeret eszik vagy a BKV-ért fizet?"
És csak ez a 2 alternatíva van?
5 rongyért lehet venni bringát, még 5 rongyot ráköltve egész használhatóvá válik. Lehet tekerni.
Sőt lehet gyalogolni, az embereknél szériatartozék a 2 láb pont erre a célra.
Baromira rühellem, hogy minden kocsog bliccelőnek mindig ez a moralizáló válasza van, hogy BKV bérletet vesz vagy enni ad a kölyöknek. Baromira nem ez a két lehetőség. A boltban sem lop ha épp elfogyott a pénz. Inkább szimplán az a helyzet, hogy a boltban rögtön rendőrt hívnak a tolvajra, és bilincsben viszik el, addig a BKV-n meg lehet tenni a lopást büntetés nélkül. Mert max leköpöm az ellenőr meg úgysincsen semmihez joga ugye?
és ezt a gondolkodást okosan be lehet vonni ilyen burokba, hogy vagy kenyeret veszek vagy bérletet. A nagy szart. Ha nem telik bérletre lehet menni gyalog, lehet kerékpározni, rollerezni és sorolhatnám.
Nekem sem telik 102 centis plazma TV-re mégsem sétálok be a Media Marktba és lopok el egyet, aztán ha bárki is meri megkérdezni miért lopok majd jól megmagyarázom, hogy kussoljon nem telik rá, vagy TV-t veszek vagy kenyeret a kölyöknek.
Ha nincs pénze rá ne használja.
Pont az a szégyen gondolkodás, hogy valakinek van pofája kiállni mellettük és kampányolni, hogy mekkora genyók azok, akik elítélik a lopást.
az a villamos akkor is megy, ha nincs rajta utas, tehát konkrétan ebben az esetben nem azért fizetjük a bérletet, hogy elvigyen, hanem mert kell...:D
egyébként még én sem találkoztam sosem ellenőrrel az 1esen, pedig nekem is mindig van bérletem...de én mondjuk többször is sétáltam már népligetből pf stadionig.
szerintem is sokkal kifizetődőbb, ha az ember a környéken valahol tart egy olcsóbb kerékpárt, amit akkor sem sajnál, ha vannak olyan nyomorultak, akik ha mást nem is, de a kerekét lelopják az éjszaka alatt...ha meg ezzel szembesülsz egy reggel, akkor még mindig ott a villamos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!