Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » BKK 1-es villamos ellenőrök?

BKK 1-es villamos ellenőrök?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Én vidékről járok Pestre dolgozni. A Népligetből utazom minden nap a Puskás F. Stadionig (5 megálló) három hónapja. Én eddig egyetlen ellenőrrel sem találkoztam, sem reggel, sem délután. Most azon gondolkodtam, hogy nem veszem a meg a bérletet mert gyakorlatilag semmi értelme. Csak ezen a vonalon utazom másfele nem megyek. Akik rendszeresen utaznak itt, találkoztak már ellenőrrel? Mit javasoltok érdemes megvenni továbbra is a bérletet?
2015. ápr. 9. 11:56
1 2
 1/15 bp1985 ***** válasza:
45%
Ha a boltba nincs senki akkor lopsz?
2015. ápr. 9. 12:06
 2/15 MrPifta ***** válasza:
84%
találkoztam már ellenőrrel errefelé, de nem jellemző. Én nem vennék erre bérletet, de a döntés a tiéd.
2015. ápr. 9. 12:16
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Én jó párszor találkoztam már ott ellenőrrel.

Egy ellenőrzésnél többet elbuksz mint amennyit spórolnál vele.

Még ha az lenne, hogy havonta 1x 2x jársz arra, de így, hogy minden nap.

2015. ápr. 9. 12:54
 4/15 anonim ***** válasza:
97%

Nem azért veszünk bérletet, mert jön az ellenőr, hanem azért mert pénzbe kerül az, hogy az a jármű ott legyen és elvigye a pic.sá.dat a-ból b-be.

A boltban sem lopaz ha a pénztáros épp nem figyel ugye?

2015. ápr. 9. 14:33
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, megnyugtatnálak, én ritkábban utazok nálad, de a havi 1-2 kontroll mindig megvan azon a szakaszon. Nyilván sokan használják metrópótlónak a bliccelők közül és ezt nagyon jól tudják az ellenőrök is.

De számoljunk is kicsit: a havi bérletár éves bérlet esetén kb 8500 Ft. A helyszíni bírság 8000, egyéb esetben 16000 Ft. Ha mindig van nálad 8000 Ft, akkor is csak 500 Ft-ot nyersz havi 1 lebukással, míg a második buktánál vagy ha épp elbåsztad a készpénzedet valamire, akkor már masszívan veszteséges az ügy. Szóval egy igazi marhának kell lenni a blicceléshez, főleg ott.

2015. ápr. 9. 14:57
 6/15 MrPifta ***** válasza:
29%

"A helyszíni bírság 8000, egyéb esetben 16000 Ft. Ha mindig van nálad 8000 Ft, akkor is csak 500 Ft-ot nyersz havi 1 lebukással"

Legyen nálad jegy, ha felszáll az ellenőr, azonnal lyukasztasz. Továbbá a jeggyel nem rendelkező utas bírsággal vagy utazásból való kizárással büntethető. Vagyis megkéred (udvariasan!) hogy szállítson le.

12 év alatt eddig egyszer kellett pótdíjat fizetnem, az nem 500 Ft nyereség.

2015. ápr. 9. 15:45
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2015. ápr. 9. 16:02
 8/15 anonim ***** válasza:
92%
ingyenélő tetvek.... ha ennyire sóher vagy, fél óra séta beleférne nem? Mondjuk hozzád talán jobban passzol, hogy lopj egy kocsit a felüljáró alól, aztán menj azzal.
2015. ápr. 9. 18:21
 9/15 anonim ***** válasza:
34%
Utálom a bliccelőket, az viszont szintén bosszant, hogy az ellenőrök csak elfoglalták legutóbb az utasok elől a helyet az amúgy se nagy férőhelyű buszon, és mindemellett nem voltak hajlandóak végezni a munkájukat, pedig közterületfelügyelők is utaztak velük. Akkor mi a fenének fizetjük őket?
2015. ápr. 9. 18:45
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok ember keres nettó 80-at vagy annyit se. Esetleg nettó 80ból egyedül nevel 1, 2, 3 gyereket, a család többi része se tud segíteni.

A 9500 forint nagyon sok bérletre, az éves ára is leosztva még sok, nomeg nincs annyijuk egyszerre.

Plusz bérlet a gyerekeknek külön-külön.

Akár közel 20 elmegy bérletre egy 80 ezres fizetésből.

Nos?

Aki minden ilyen kérdésnél szidja a bliccelőket, ráadásul sokszor elég személyeskedő és durva módon, az gondolkozzon el, ha olyan helyzetbe jut, kenyeret eszik vagy a BKV-ért fizet?

2015. ápr. 9. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!