Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogy néz ki egy kétszer...

Hogy néz ki egy kétszer kezelt vonaljegy?

Figyelt kérdés

Nos a helyzet, hogy lányom 2011-ben Pesten járt.Ahol egy ellenőr megbüntette, mivel szerinte a jegy kétszer volt kezelve.Erre adott neki egy sárga csekket. hogy fizessen be 12000 Ft-ot "pótdíjként".A jegy a lányomnál maradt.Nos, ez a jegy egyáltalán nem tűnik duplán kezeltnek, ahogy a neten a jegyekről készült képeket nézem.Most nem tudok róla képet feltölteni, de leírom, hogy néz ki.Ez egy barack színű vonaljegy, 320 Ft.

2011-van rányomtatva és fent van rá nyomtatva egy sorszám lila tintával, valamint az 1-es szám ki van lyukasztva.Semmi más nyom, sérülés nincs rajta.

Ráadásul ahogy mondtam, még 2011-es nem fizettük ki, mivel nem jogos, mert ezt akárhogy nézem kizárt hogy kétszer kezelt.Na de most eszükbe jutott és írtak egy követelőző levelet, amiben immár húszezres büntetést követelnek, a semmiért.Most készülök a békéltető/fogyasztóvédelmi testülethez panaszt benyújtani.Vagy először írjak a bkv-nek?Bár szerintem ők úgyis a maguk igazát hangoztatnák.Csabán lakunk, nem fogunk tízezreket költeni, hogy az ő hülyeségük miatt Pestre utazzunk problémázni.Mit csináljak velük?

Légyszi ha esetleg tud valaki szabályosan kezelt jegyről képet linkelni nekem, tegye meg.Bár szerintem a mienk jó.

Ja és egyébként is, tudtommal ha nem lett volna megfelelő a jegy, a sofőr fel sem engedte volna! Tudom, hogy vannak visszaélések, nem szeretnék én is feleslegesen pénzt kidobni az ablakon!

2015. ápr. 1. 16:51
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Amúgy ha én lennék a"sunyi" és csak meg akarnám úszni, akkor nem tenném itt fel a kérdést, mert felesleges, logikus, nem?
2015. ápr. 1. 18:58
 12/15 anonim ***** válasza:
De ha tudod, hogy már ott és akkor hiába postázgattad volna és hiába reklamáltál volna, annak se lett volna értelme, akkor most őszintén mit próbálsz itt elérni 4 évvel később? Fizesd be szépen a büntetést minél előbb, mert ennél az összegnél kevesebb már nem lesz. A lányodat pedig tanítsd meg a magabiztos fellépésre és arra, hogy egy ilyen helyzetben ki tudjon állni az igazáért.
2015. ápr. 1. 22:09
 13/15 A kérdező kommentje:
Hát jó, fiatal diák volt még szegény(egyébként épp olvasom, hogy az ilyeneket szúrják ki az ellenőrök, mert tőlük nem félnek és remélik, hogy átverhetők.Meg amúgy se gyakran fordul meg BKV-n.Mondjuk én sem, de ha nekem akarta volna bemagyarázni, hogy a frissen vásárolt, szabályosan használt jegyem nem jó, akkor megnézhette volna magát, az biztos!
2015. ápr. 2. 16:05
 14/15 anonim ***** válasza:
57%

"2011-van rányomtatva és fent van rá nyomtatva egy sorszám lila tintával, valamint az 1-es szám ki van lyukasztva.Semmi más nyom, sérülés nincs rajta."

Ez pont úgy hangzik mint ami kétszer van kezelve.

A combinon és egyéb újabb beszerzésű járműveken található jegykezelők nyomtatnak a jegy tetejére egy számsort, igen, lila tintával. Az utolsó 8 karakter a kezelés dátuma és ideje (hónap-nap-óra-perc)

Ha emellett ki is van lyukasztva a jegy, az azt jelenti hogy ezután le lett kezelve egy lyukasztós jegykezelővel, ami második kezelésnek számít. Mivel olyan jármű nincs ahol két különböző módon lehet kezelni a jegyet, ezért átszállás történt, ami nem megengedett vonaljeggyel. (Pótlózás esetén a jegy másik végét kell kezelni.)

Szóval, elég valószínű hogy a BKV-nak van igaza, ti meg örülhettek hogy 4 év után csak 20 000-et kérnek. Persze jellemző hogy azt se tudod hogy néz ki egy kétszer kezelt jegy, de biztos az ellenőr a hülye meg a pancser, és fel se merül benned hogy tényleg igaza volt.

Most várhatod hogy a fél internet itt bólogasson neked részvétét nyilvánítva hogy 4 év sunnyogás után megtalált a gaz BKV, de attól még a bírság az bírság és be kell fizetni, ha igazat adnék se mondhatnék mást, 4 év után a kutyát nem érdekli milyen cetlit lobogtatsz, és ebből nem tudsz jobban kijönni minthogy befizeted.

A tanulság meg annyi, hogy legközelebb az ellenőrnek a helyszínen kell reklamálni, meg nem kétszer kezelni a jegyet.

2015. ápr. 3. 22:01
 15/15 anonim ***** válasza:

Kétszer kezelt jegyem nincs de előkotortam a régi jegyeket és tudok mutatni egy egyszer kezeltet

[link]

bocs a minőségért, csak ilyet tudtam csinálni de a lényeg látszik.

2015. máj. 6. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!