Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » 90%-os kedvezményű középiskola...

90%-os kedvezményű középiskolai Volán bérletet csak a lakóhelyem városa és az iskola városa között tudok venni, tovább nem? Többi lent.

Figyelt kérdés
20 km-es bérletem van, kb 19 km-re lakok az iskolától. 6 km-re van az egyik szomszéd város a lakhelyemtől, ahol sűrűn megfordulok, viszont a bérletem nem oda szól. Olyat nem lehet, hogy odaáig megvenném a bérletet? Tehát a szomszéd város és az iskolám közt... kb 25 km lenne. És akkor úgy lenne, hogy Szomszéd város-Lakhelyem-Iskola.
2015. márc. 26. 19:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem.

Iskola-lakhely és annyi.

2015. márc. 26. 19:53
 2/11 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm. :(

Itt a lakhelyemen az utolsó megállóig van, onnan már csak 4,4 km lenne és minden busz arra megy. De ha nem, hát nem... :(

2015. márc. 26. 20:09
 3/11 anonim válasza:
Mert nem veszel egy 25kmeset? És akkor szomszed város-iskola lenne, attól még leszállhatsz a lakhelyeden. Ha más nem kérdezd meg a buszsofőrt.
2015. márc. 26. 22:37
 4/11 eddiboy ***** válasza:
Utolsó: Mert nem vehet hosszabb távra, csak a lakhely és az iskola között, ez a diákbérlet szabálya.
2015. márc. 27. 11:30
 5/11 A kérdező kommentje:

Harmadik! Én is erre gondoltam volna, de nem lehet. Csak lakhely és iskola között.

Bár most megnéztem és van a szomszéd város után egy megálló, ami a lakhelyemhez tartozik, így se lehet? Igaz, így már 31,4 km lenne az út onnan az iskoláig, tehát 35 km-es bérlet kellene..

2015. márc. 27. 21:45
 6/11 eddiboy ***** válasza:
Így megveheted a drágább bérletet, de a lakhelyed szerinti utolsó megállónál így sem utazhatsz tovább, hiába egy km-övezet.
2015. márc. 29. 08:25
 7/11 A kérdező kommentje:

Persze, azt tudom, de akkor is a lakhelyemhez tartozik az a megálló is, hiába külterület.

Inkább csak érdeklődni szerettem volna, nem biztos h drágább bérletet veszek, bár jobban megérné, mivel mondom, sűrűn járok a szomszéd városba, akár heti 2-szer, 3-szor és oda-vissza 1 út 250 ft.

Egyébként még abba nem vagyok biztos, hogy ha így venném a bérletet, akkor ez minden buszra érvényes lenne amelyik a szomszéd városba megy? csak mert 2 féle járat van: Nagyváros1-Lakhelyem (külterület)-Szomszédváros-Lakhelyem-Iskola-Nagyváros2 (ez napi 4-5-ször megy így...)

vagy pedig a másik, ami napi 20-25-ször megy: Szomszédváros-Lakhelyem-Iskola-Nagyváros2.

Ha a bérletet a külterületig venném, akkor a 2. féle járaton is tudok utazni a szomszéd városba?

Bocsánat, ha kicsit zavaros..

2015. márc. 30. 19:41
 8/11 eddiboy ***** válasza:
Lerajzoltam, hogy megértsem, és szerintem így igen.
2015. márc. 31. 08:37
 9/11 anonim válasza:
És ha 2 bérletet vennél? Azzal már nem lehet gond!
2015. ápr. 2. 17:28
 10/11 A kérdező kommentje:

Minek vegyek 2 bérletet?

Én is csináltam egy rajzot:

[link]

Remélem meg tudjátok nyitni.

2015. ápr. 2. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!