Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vehetek diákbérletet iskola...

Vehetek diákbérletet iskola és ideiglenes lakcím között? (Volán)

Figyelt kérdés

Vagy csak a diákigazolványon szereplő cím és az iskola között lehet? Volánbusz oldalán ezt találtam, ez alapján nekem nem egyértelmű:

"A helyközi járatokon az alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézmények nappali és esti tagozatos tanulói a jogosultság igazolása esetén bármely útszakaszon 50%-os menetjeggyel, illetve a lakóhely / tartózkodási hely és az oktatási intézmény közötti útszakaszon 90%-os kedvezményű bérletszelvénnyel utazhatnak."

"A diákbérlet az érvényes jogszabályok alapján csak az iskola, és a lakóhely, tartózkodási hely - a tartózkodási helyet lakcím kártyával, vagy lakcím bejelentővel kell igazolni - között használható. "

Sőt, az "Utazási kedvezményre jogosító igazolás" (ez az a papír, amit diák helyett adnak, amíg meg nem jön az új) lakcím mezőjénél is az van, hogy állandó lakhely VAGY tartózkodási hely: [link]

Tehát akkor vehetek ideiglenes lakcímkártyán szereplő címig? Vagy csak akkor, ha ez, mint tartózkodási hely szerepelne a diákon is?

2013. jún. 30. 16:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Elvileg utazhatsz, mivel az általad bemásolt szabályok is erről szólnak. Általában a lakcímkártyát el is fogadják, de én már találkoztam (10-ből 1-szer) olyan kalauzzal, aki belekötött, hogy ilyenkor kérni kell egy útvonaligazolást a pénztárban. Lehet, hogy jobb, ha ezt kiváltod, úgy emlékszem 1000 Ft, és akkor senki nem tud belekötni.
2013. júl. 2. 08:59
 2/3 A kérdező kommentje:
A viszonylatigazolásra gondolsz, az a kis papírfecni, ami minden bérlet mellé kell? Azzal együtt már nem köthetnek bele?
2013. júl. 2. 17:46
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Igen, arra, abba szerintem nem köthetnek bele. Ha megkérdezik, miért oda szól, megmutatod a lakcímkártyádat.
2013. júl. 3. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!