2015. 03. 07-08 adikán 2X megbírságoltak 8000Ft-val a soproni volánnál. Köteles vagyok kifizetni vagy megúszhatom valahogy?
a 07-edikei "bizonylatot" a bírságról elhagytam, a 08-adikai még meg van, de nem szeretném kifizetni.
07-edikén azért büntettek meg, mert nem volt nálam bérlet
08-adikán azért, mert nem volt érvényes diákom. ezeket a bírságokat nem lehet valahogy megúszni? vagy csökkenteni a "tartozást"? mert sajnos nem tudok zsebből kirántani 16.000ft-t és anyám sem.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Általában úgy van hogy ha a bérleted utólag bemutatod (asszem 3 nap a határidő) és érvényes volt az adott időpontban akkor megúszoda bírság nagy részét. A diákigazolvány úgyszintén.
Ha nem fizeted be a büntetést akkor csak rosszabb lesz a helyzet, jön rá a késedelmi pótlék. Ha nagyon sokáig húzod akkor behajtják. Szóval inkább most fizess 16000 Ft-od mint később 10x annyit.
Az utolsó kérdésed arra világít rá,hogy teljesen jogosan bírságoltak meg, nem véletlenül az "elfuthattam volna" gondolat.
Rettenetes visszatartó erővel bírt az első bírság, ha másnap ugyanúgy bliccelni akartál - ma mivel, hogyan utazol?
Leírták, arra is lehetőséged lett volna, hogy csökkentsd a bírság összegét, de inkább a "hogy ne fizessem be" mentén szeretnél kibúvót találni.
Ledolgozhatod közmunkásként a büntetést, ha a pénz befizetése megterhelő.
Elfelejteni nem fogják, még akkor sem, ha nem kapod rendszeresen a felszólításokat, megvan a bevált módszerük a behajtásra, ráadásul az sokkal többe kerül neked.
Tévedés, hogy ledolgozhatod. Ez egy polgári jogi követelés, nem szabálysértési bírság, így nem ülheted vagy dolgozhatod le.
Szerintem fáradj be az ÉNYKK helyi pótdíjirodájába és nyújts be részletfizetési méltányossági kérelmet. Ìgy nem fog ugyan egy fillérnyit sem csökkenni a tartozásod,de legalàbb nem egyszerre kell befizetned az egészet.
Ha leszállsz és elfutsz, akkor lehet, hogy megúszod, de ha körbeállnak az ellenőrzést végzők, akkor nincs mit tenni, csak börtönbüntetés terhe mellett rúgdoshatod arrébb az ellenőröket. Ráadásul jó eséllyel már a buszról sem hagynak leszállni és ha ezt passzívan teszik, az jogos is.
Szóval barátom, a legegyszerűbb megmaradni jogkövető állampolgárnak és érvényes jeggyel, bérlettel mozogni. Nem tudom, mi motivált a szabálytalanságra, de ha pénzt akartál spórolni, akkor inkább máshol nézz szét a kiadásaid között. Ha pedig tudatlanságod vezetett ide, olvasd át a díjszabást, kb. 10 percedbe kerül. Ha a szolgáltatással voltál elégedetlen, akkor írj az ügyfélszolgálatnak. Így működik a világ, welcome.
"07-edikén azért büntettek meg, mert nem volt nálam bérlet"
Be tudod mutatni utólag a bérleted - már ha volt akkor érvényes...
"08-adikán azért, mert nem volt érvényes diákom."
Szintén be tudod mutatni utólag az érvényes diákodat már ha van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!