A Volán társaságok hány forintot kérnek kilométerenként, a vidéki nagyvárosok helyi közlekedéséért?
Figyelt kérdés
Egészen pontosan az Alba volán - KNYKK érdekelne, de bármelyik társaság jó, gondolom a tarifa hasonló2015. márc. 3. 19:31
1/6 anonim válasza:
Bármennyire is meglepő, de a vidéki városokban is menetjegyet kell venni a helyi közlekedési eszközökre. Tehát nem kilométer alapján történik a díjszabás, hanem az önkormányzat és a közlekedési vállalat közös megállapodása alapján megállapított díjat kell megfizetni. Akkor is ennyi fizetendő, ha az adott viszonylaton mindössze egy megállót utazol és akkor is ha végigutazod a teljes vonalat.
2/6 anonim válasza:
Válaszoló, a kérdés nem erre vonatkozott, hiába a kioktató hangnemed ("bármennyire is meglepő"). A kérdés az, hogy mennyiért vállalják kilométerenként az önkormányzat felé a RKK-ok, hogy üzemeltetik a járatokat.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, be kell látni, hogy én is hülyén tettem fel a kérdést, de a második válaszoló értelmezte jól! Valaki tudna mondani egy összeget?
2015. márc. 3. 20:56
4/6 anonim válasza:
Első vagyok. Nem állt szándékomban senkit "kioktatni", de kicsit félreérthető volt a kérdés. Egy 25 ezres várossal kapcsolatban tudok példával szolgálni: ott az önkormányzat 2013-ban 78,33 forintot fizetett hasznos kilométerenként. Ehhez még hozzájön a menetdíjakból származó bevétel: 169,74ft/km és az államtól kapott fogyasztói árkiegészítés: 58,95 ft/km.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a jegyeket, bérleteket az önkormányzat árulja vagy a Volán? Bár a válaszodból úgy vettem ki, hogy a Volán.
2015. márc. 4. 16:25
6/6 A kérdező kommentje:
És Székesfehérváron (100.000 lakos) is hasonló összegek vannak?
2015. márc. 4. 16:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!