Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogy megy ez az Ic-?

Hogy megy ez az Ic-?

Figyelt kérdés
kell venni pótjegyet addig oké de miért adják meg a visszafele utra a helyet meg mindent olyat nem lehet hogy csak az odautat veszem meg? mert van 90%osom és ugy akarok menni hogy barátom elé megyek csak föl és majd vele jövök vissza de nem lehet ugy hogy a vissza jegyet ott veszem meg barátommal pesten?? meg hogy vannak az ülések? vannak fülkék az ICn? utoljára 6évesen voltam vonaton valaki magyrázza el hogy is van ez minden??
2010. febr. 14. 11:17
 1/4 A kérdező kommentje:
ja és 90%-osan elvileg 2. oszt. 790ft abban benne van a pótjegy is? egyáltalán miben különbözik a 1. és 2. oszt?
2010. febr. 14. 11:21
 2/4 anonim ***** válasza:

NA akkor az alapoktól. Veszel jegyet, ami arra jó, hogy utazol egyik helyről a másikra. Ezt veheted retúrban, vagy simán oda, aztán ott vissza. MEgteheted, de a retúr olcsóbb. Ezen felül, ha IC-vel mész, kell venned helyjegyet is, ezt viszont már magára a vonatra veszed, azaz ha veszel oda, meg vissza, az két külön jegy lesz, helyjegyből nincsen retúr.

Az, hogy vannak-e IC-n fülkék, nem tudom pontosan, elvileg lehetséges az ilyen, de ritkát - vonaltól függ. Talán bécs felé vannak. MIvel mindenkinek helyjegye van, ezért az, hogy van-e üres hely, a vonat foglaltságától függ. Én tegnap előtt tömött vonaton utaztam, maira is az utolsó jegyet vettem meg.

2010. febr. 14. 12:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Visszaútra vehetesz jegyet, de nem kötelező megvenned előre a helyjegyet! Elég megvenned visszainduláskor, ha nem tudod előre, hogy mikor mész vissza, vagy nem IC-vel mész! (az útvonal egyezzen meg, az a lényeg)

Nem teljesen mindegy, hogy Bp-re vagy Bp-ről mész. Mert ha Bp-re mész, akkor a visszaúti helyjegy megváltásánál, számíthatsz egy kis sorállásra, míg vidéken gyorsabban megy ez a dolog, úgyhogy időben érj ki a pályaudvarra!

2010. febr. 14. 12:20
 4/4 anonim ***** válasza:
1. osztályon 3 (2+1)ülés van egy sorban, míg másodosztályon 4 (2+2), és az első osztályú jegy 90%-osan kb. 3-szor annyiba kerül, mint 2. osztályon!
2010. febr. 14. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!