Valaki segítene?
Figyelt kérdés
Ha egy városból el szeretnék jutni egy faluba, egy másik város érintésével ahol át kell szállni, és az út 300 km nagyjából... a buszjegy az indulástól az érkezés helyéig érvényes, vagy átszállásnál kell újat venni azon a buszon?
És valakitől hallottam, igaz hogy a diákjegy 180 forint 20 kilométerenként?
2015. febr. 23. 20:49
1/5 anonim válasza:
Fura a kérdésed. Ha valahol le kell szállnod, mert másik busszal kell tovább haladnod, akkor csak az addig utazott jegyárat fizeted annál a busznál. A következő jegyárat pedig majd a következőnél fogod. És kb tényleg 180 forint 20 kilométerenként.
2/5 A kérdező kommentje:
Szóval... ha mondjuk 200 km-nél másikkal haladok tovább, az elsőnél kell fizetnem 1800-at, a másiknál amire utána szállok csak 900? És így egybe 2700?
2015. febr. 23. 20:59
3/5 anonim válasza:
Magyarországon átszálláskor új jegyet kell venned, szóval ha A-ból C-be B-n át utazol, akkor előbb A-B közé kell jegyet venned A-ban, majd B-C közé B-ben.
4/5 anonim válasza:
Na várj. Eszembe jutott közbe, hogy van hivatalos átszállás is, ha jól emlékszem. A lényeg, ha megtudod venni 1-be a jegyed az egyik buszon, ami átszállással van hirdetve, akkor az nyilván az út végéig szól, azért vetted úgy. De ha nem lehet, akkor nem is tudsz jegyet venni rá a neked kívánt célodig és át kell valahol szállnod egy másik buszra. Ebben az esetben a 2 külön jegyet veszel 2 külön megtett út távolsága keretében.
5/5 anonim válasza:
Amit az előttem szóló leírt, valószínűleg igaz, de én még soha nem találkoztam ilyennel, szóval inkább arra készülj te is, hogy mindkét buszon jegyet kell venned. (Vasúton tényleg bárhonnan bárhova vehetsz jegyet a legtöbb pénztárban.) Külön is kell fizetned a két jegyet értelemszerűen.
Ez a 180-as szabály... hát, voltaképpen van benne valami, de inkább a hivatalos díjszabást vedd figyelembe, amit itt találsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!