Mi történik, ha megszökök gy BKV-s ellenőr elől?
Tegnap a végállomásnál kiszúrt az ellenőr, mondtam neki, hogy "Leszállunk, és ott akkor rendezünk mindent.". Sűrű köd volt, 10 méterre már nem láttál el, és elfutottam, mert otthon hagytam a bérletem...futott utánam egy jó 3 percig, de aztán elvesztett...lehet ebből valami?
Olyan környéken lakom budapesten, ahol sehol nincs kamera...
Nem támogatom a bliccelést, de a BKV-ellenőr nem hatóság. Ha nem működsz vele együtt, akkor semmit nem tud tenni. Ha sportoló alkat, és munkaidőben megengedett egy kis szaladgálás, csak rajta. De nem korlátozhat a szabad mozgásodban.
Nem vagyok jogász, de egy darab vonaljegy áráról van szó. Ha lenne kamera, és éles képet rögzítene, amin felismerhető vagy, és nyilvántartóban megtalálnak, akkor is csak azt lehet bizonyítani, hogy azon a környéken jártál. Ha az is látszik, hogy leszállsz a járműről, akkor azt, hogy utaztál is. De a jegyet nem kell megőrizned, így itt el is akadna az egész. Nem éri meg.
Semmi. Én egy forgalmas csomópontban a piroson rohantam át előlük az autók közt, nem jöttek utánam. Ott tuti biztos hogy volt kamera. Ennek már sok-sok éve, nem történt semmi.
Akkoriban nem dolgoztam, megfizethetetlen volt a bérlet a számomra (ráadásul az agglomerációs is kellett, azaz duplán), de egy drága tanfolyamra jártam aminek a helyszínére valahogy el kellett jutni (jóval a covid előtt járunk, online oktatás sehol se volt). De lett egy szakmám, most hogy dolgozom, nem probléma megvenni a bérletet, amik olcsóbbak is lettek, a Pest Vármegyebérlet mindenre jó. Azt tényleg nem támogatom, ha valaki szórakozásból bliccel, főleg ha jogosult a diákkedvezményre (én nem voltam), de vannak helyzetek amikor nincs más választás. Persze manapság ott az online oktatás is mint opció.
"ahol sehol nincs kamera"
Nem bíznék ebben annyira. Az egy dolog hogy nem látsz kamerát, az meg egy másik hogy a kamerák amiket te nem látsz azok látnak téged :D
Amúgy meg legyen már annyi eszed hogy ilyenkor nem hazafelé futsz, hanem az ellenkező irányba és kerülével mész haza.
3 percig futott utánad? Az igen, respekt neki! Én tuti nem futkoznék ennyit senki után ha ellenőr lennék. Kicsit meghajtani hogy lássák a szándékot hogy milyen jómunkásember vagyok, de 3 percet fusson a nyári villám 1 nem kezelt vonaljegy vagy otthonhagyott bérlet miatt.
Nem hiszem hogy lenne bármi gond, én is csnáltam már hasonlót. Igaz az egy dagat nyanya volt, csak megátkozni tudott, megkergetni nem :D
4-es!
NEm hazafelé futottam, de teljesen mindegy is lett volna ha oda futok, hiszen sorosan vannak a tömbházak, tehát mindegy lett volna. Egyébként nem volt szerintem 3p-nél több, de...na mindegy, tényleg nem voltak kamerák. De szerintem nem lesz semmi, remélem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!