Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van egy hatósági bizonyítvány...

Van egy hatósági bizonyítvány (Ami szerint magasabb összegű családi pótlékra vagyok jogosult) kártyám, ez vonatkozik külföldi vasút utakra is?

Figyelt kérdés

Bécsbe szeretnék vasúttal eljutni, és van egy ilyen kártyám amivel itthon busszal ingyen vonattal pedig 90%-os kedvezménnyel tudok utazni.Na most az lenne kérdésem hogy ez a külföldi utakra is vonatkozik?És ha én már elmúltam 18 éves, akkor jöhet velem egy másik 18 feletti kísérő?A kártyára az van írva hogy ugyan ezek vonatkoznak a kísérőre is.

Ilyen kártya:

[link]

[link]

#utazás #vasút #utazás Bécs
2015. febr. 21. 15:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem, csak belföldön érvényes. Amúgy helyközi buszra sem ingyenes, hanem 90%-os jegyet tudsz venni vele. Helyi közlekedésben ingyenes vele az utazás.
2015. febr. 21. 16:05
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2015. febr. 21. 17:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Baromság, nincs különbség belföldön helyközi vonat és busz között. HELYI közlekedésben valóban ingyenes a busz, helyköziben a vonathoz hasonlóan 90% a kedvezmény.

Mivel ezt a magyar állam biztosítja rászorultsági alapon, más országban nem érvényes - ahogyan a szlovák diákok sem utazhatnak ingyen Magyarországon, úgy te sem utazhatsz 90% kedvezménnyel Szlovákiában vagy mondjuk Ausztriában.

2015. febr. 21. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!