Úgy kell mint vonatnál, hogy kasszánál veszek, vagy úgy mint busznál, hogy a vezetőnél veszek?
Hogyan ellenőrzik a jegyeket? Nem kell lyukasztani vagy ilyesmi? És milyen áruk van a villamos jegyeknek?
Diákot venni lehet, és mondani kell ha kérek?
Bocs a sok kérdésért, de sohasem utaztam még villamossal, de tudnom kéne hogy megy, mert megyek Pestre.
2010. febr. 12. 17:31
1/9 anonim válasza:
Az nem villamos jegy hanem BKV jegy, ez jó minden bkv járműre de egy utazásra, vagy pénztárnál veszed vagy automatából 320ért, de sofőrnél 400!!! nincs diák, felszállsz kilyukasztod a géppel, és ennyi, de megint új jegyet kell venned ha leszállsz és más vmire szállsz...
2010. febr. 12. 17:37
2/9 anonim válasza:
Csak megsúgom hogy nappal az ellenőrök alszanak...
2010. febr. 12. 17:39
3/9 anonim válasza:
Szerintem ha mész jegyet venni (pénztárhoz) érdemes megnézned, hogy nem-e járnál jobban egy hosszabb távra szóló jeggyel/bértettel, ha jól tudom, van heti jegy, meg ilyesmik. Attól függ persze, mennyi időre jösz. :)
2010. febr. 12. 18:37
4/9 anonim válasza:
dehogy alszanak... 7e buszon nincs, de villamoson rittig van mindig
2010. febr. 12. 20:06
5/9 anonim válasza:
Budapesten nem kapsz a villamosvezetőnél jegyet, csak az automatáknál, a pénztáraknál, az újságosoknál, és néhány egyéb helyen.
Vidéken (Miskolc, Debrecen, Szeged) pedig szintén vehetsz pénztárban és újságosnál (automata kevés helyen van), de árulnak a villamosvezetők is (felárral). Viszont a jegy Budapesten a legdrágább. És Magyarországon sehol sincsen már külön villamosjegy, hanem egységes vonaljegyek vannak minden közlekedési eszközre.
2010. febr. 12. 20:43
6/9 anonim válasza:
Diákjegy nincs, csak diákbérlet. De van heti bérlet vagy kétheti bérlet, havibérlet, napijegy és gyűjtőjegy (több utazásra szól) is.
2010. febr. 12. 20:45
7/9 anonim válasza:
A napijegy elég drága, ha sima jegyet vagy átszállójegyet veszel és csak akkor lyukasztasz, ha felszáll egy ellenőr, akkor sokkal olcsóbban kijön.
2010. febr. 12. 20:57
8/9 anonim válasza:
Jééé... Még sosem találkoztam olyan emberrel, aki nem utazott villamoson. De vicces. :-)
2010. febr. 13. 00:51
9/9 anonim válasza:
Én még csak Svájcban utaztam villamoson, Pesten még életemben nem! xD
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!