Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Villamosra hol szoktak jegyet...

Villamosra hol szoktak jegyet venni? Ott is jön a kalauz és úgy?

Figyelt kérdés
Bocsi a kérdésért, nem vagyok hülye csak szinte soha nem is voltam villamoson, hétvégén pedig azzal kell elmennem valahova... :-S
2009. aug. 15. 11:28
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, melyik városra gondolsz: Pesten például a metróállomásokon lehet jegyet venni, de néhány boltban is kapható, oda a kirakatban ki van írva. Vidéken is, gondolom, bizonyos boltokban, például a vasútállomáson. Kalauz Pesten nincs, vidéken se hiszem.
2009. aug. 15. 11:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Az biztos, hogy ha egy pesti villamoson "jön a kalauz" akkor már baj van. :)) Régen volt ilyen, de akkor lényegesen kevesebb utas volt, ma már megoldhatatlan lenne a dolog.
2009. aug. 15. 11:43
 3/9 A kérdező kommentje:
És akkor, hogy jönnek ráá ha nem veszek jegyet? XD
2009. aug. 15. 11:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Ellenőrök vannak. Nálunk (Miskolc) egyszerre 5-6 ellenőr is mászkál, ugyanúgy kell megvenni a jegyet mint a buszra, bérletpénztáraknál, trafikoknál, újságosoknál stb. Ugyanúgy kell kezelni mint a buszon. Néha ha csak az első ajtón lehet felszállni, a villamos vezető is ellenőrzi van e jegyed.
2009. aug. 15. 12:07
 5/9 anonim ***** válasza:

Pontosan! Nem kalauz jön, hanem ellenőr, de nála nem lehet venni jegyet, úgy, mint a pár vonaton, ha a "kicsi bokor", "nagy fa", "ferde villanypózna" állomáson szállsz fel :)

Emlékszem régen, amikor a BNV-re mentem ki busszal az Őrs vezér térről, a buszmegállóban volt egy mozgó jegyárus, aki a következő szlogennel árulta a jegyet: tessék a buszjegy! Nálam 2, a buszon 102!!! :)) Ebből is látszik, hogy jó régen volt. Akkor még külön buszjegy volt, ami kék volt, 2Ft-ért, a vilijegy sárga volt, asszem 1Ft, a metronál meg 1 Ft-osokat bedobni az átengedő kapuba. Régi szép idők! :) Azóta ennek 150 szeresét kell fizetni egy buszozásért.

2009. aug. 15. 12:18
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
nem tudom hogy Pesten van e de engem Miskolcon büntettek már meg "bliccelésért"Kell lennie Pesten is ellenőrnek mert akkor mi értelme volna megvenni a jegyet úgysem ellenőrizné le senki.
2009. aug. 15. 18:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha vonattal mész fel, akkor a vidéki nagyobb állomások péntáraiban már lehet kapni jegyet. Egységes jegy van mindenhová, villamos-troli-metró-busz és HÉV (Bp-en belüli szakasz).

Ha az indulóállomáson nem kapsz, akkor a pályaudvarokon Bp-en vannak BKV-pénztárak és újságárusok. Buszpályaudvarokon hasonló a helyzet.

Főbb jegytípusok: normál (egy utazás), átszálló átszállásos utazás (egy átszállással, olcsóbb, mint két normál), gyűjtő (10 utazás ca. 9 áráért, csoportos vagy többnapos út esetén ajánlott)

Végső esetre ott van pár automata, de az nem javasolt, mert sokszor rossz, meg egy részük nem képes a pénzvisszadásra, "borravalót" meg nem fogad el. Most könnyű a helyzet, mert 300 Ft-ot könnyen be lehet dobni, de amikor 270, 290, 295 stb... volt a jegy ára, akkor imádkozhattál, hogy pontosan annyit tudj bedobni, mert nem minden automata volt képes ezt a "hatalmas" problémát kezelni.

2009. aug. 15. 19:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha nem Bp-re mész, hanem Miskolc-Szeged-Debrecen, akkor a villamoson is vehetsz felárral. De az állomások előtti péntárakban vagy a buszállomásokon szintén megteheted ott is ugyanezt.
2009. aug. 15. 19:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Néhány járaton Budapesten is van helyszíni jegyvásárlás felszálláskor a 300 Ft helyett ilyenkor 400 Ft-ba kerül a jegy. Az ilyen járatokon csak az első ajtón lehet felszállni, a hátsókon csak leszállni, amit 3 külön ember ellenőriz. Ha minden igaz, ilyen csak a buszokon van.
2009. aug. 16. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!