Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A bécsi vagy a budapesti...

A bécsi vagy a budapesti tömegközlekedés a jobb?

Figyelt kérdés
Melyik város van jobban lefedve tömegközlekedéssel? Hol járnak sűrűbben a közlekedési eszközök? Melyikben jobb az ár/érték arány?
2015. febr. 18. 19:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A lefedettségben Budapest nagyon jó helyen áll, járatsűrűségben is. Ár/érték arányt azért is nehéz mondani, mert a fizetések teljesen mások. Nem csak mértékében, de a bevásárlói kosár is más.
2015. febr. 18. 21:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem is pontosan ez a véleményem. Lefedettségben, járatsűrűségben Budapest a nyerő, menetrendszerűségben kb. egál, utastájékoztatásban sokat hozott Budapest, de Bécs jobb. Tarifarendszerben, de a reálbérekhez viszonyítva árakban is jobb Bécs, ahogyan a finanszírozási háttér is jóval stabilabb.
2015. febr. 18. 22:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Hadd írjak tömegközlekedés-b*zi szemmel is:

Metróban a budapesti érdekesebb, bár Bécsben is vannak érdekességek. De ott sok állomás egyenállomás.

Itthon millenniumi földalatti vasút, ötalagutas állomások, 4-es metró...

Egyébként ott is volt olyan, hogy megállt az alagútban a metró meg lassan ment valamiért. Szóval ott se működik minden 100%-ig tökéletesen.

Villamos tekintetében is nekem a mieink tetszenek jobban.

Változatosabb a budapesti közlekedés, színesebb, szerintem.

És ha már úgyis tömegközlekedés iránt érdeklődő szemszögéből írok, olyan snassz nekem, hogy minden jármű ugyanolyan színű.

2015. febr. 19. 18:02
 4/7 anonim válasza:
Furcsa, hogy a kérdéseidre mind Budapest lenne a helyes válasz, de a fő kérdésedre én mégis habozás nélkül azt mondanám, hogy Bécs. Azért mert komfortosabb, kiszámíthatóbb, mert babakocsival mindenhová kényelmesen eljutsz (esetleg várni kell egy kicsit, hogy ULF-fal mehess, liftek vannak a metrókban), a kiírások is sokkal egyértelműbbek, mint Budapesten (az új 2-es metrót meg sem kellett volna csinálniuk), ahol jó, ha látom, egyáltalán melyik irányba fogok menni, feliratok hiányoznak, az átszállásokról már nem is beszélve.
2015. febr. 24. 02:20
 5/7 anonim válasza:
Az U6 vonala pedig kifejezetten érdekes, amikor egy részén szinte a városban "lebegve" halad végig a vonal. A D villamos pedig a Ringen, ami tele van bécsi nevezetességekkel. Szerintem látvány szempontjából sem marad el Bécs.
2015. febr. 24. 02:24
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egyébként szerintem a bécsi metró egyértelműen sokkal "izgalmasabb", mint a budapesti, csak hogy reflektáljak az egyik válaszadó által írtakra. Az U6 például nekem is nagy kedvencem, azon a szakaszán, amikor a Gürtelen halad. Ehhez fogható Budapesten nincsen. Az U1 is különleges, onnantól, hogy átkel a Dunán és érinti az üzleti negyedet, valamint az U2 új szakasza is kifejezetten impozáns (Budapesthez képest).

2015. febr. 24. 17:00
 7/7 anonim ***** válasza:

Becs kicsit egyhangú. Erdekes. Volt hogy 5 perc alatt 3 villamos jott. Egy vonalon. De bkk-s viszonylatok valoban szinesebbek.

Bécs villamos halozata nagyon kacskaringós.

Buszokat alig lattam persze tudom h vannak ott. Személy szerint a Budapestit jobbnak tartom. A Bécsit annyiban elonyosebbnek hogy rengeteg alacsonypadlos villamosuk van ami szinte mindenhol lefedi a varost... bp-rol ez nem mondható el.

2016. dec. 2. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!