A bécsi vagy a budapesti tömegközlekedés a jobb?
Hadd írjak tömegközlekedés-b*zi szemmel is:
Metróban a budapesti érdekesebb, bár Bécsben is vannak érdekességek. De ott sok állomás egyenállomás.
Itthon millenniumi földalatti vasút, ötalagutas állomások, 4-es metró...
Egyébként ott is volt olyan, hogy megállt az alagútban a metró meg lassan ment valamiért. Szóval ott se működik minden 100%-ig tökéletesen.
Villamos tekintetében is nekem a mieink tetszenek jobban.
Változatosabb a budapesti közlekedés, színesebb, szerintem.
És ha már úgyis tömegközlekedés iránt érdeklődő szemszögéből írok, olyan snassz nekem, hogy minden jármű ugyanolyan színű.
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként szerintem a bécsi metró egyértelműen sokkal "izgalmasabb", mint a budapesti, csak hogy reflektáljak az egyik válaszadó által írtakra. Az U6 például nekem is nagy kedvencem, azon a szakaszán, amikor a Gürtelen halad. Ehhez fogható Budapesten nincsen. Az U1 is különleges, onnantól, hogy átkel a Dunán és érinti az üzleti negyedet, valamint az U2 új szakasza is kifejezetten impozáns (Budapesthez képest).
Becs kicsit egyhangú. Erdekes. Volt hogy 5 perc alatt 3 villamos jott. Egy vonalon. De bkk-s viszonylatok valoban szinesebbek.
Bécs villamos halozata nagyon kacskaringós.
Buszokat alig lattam persze tudom h vannak ott. Személy szerint a Budapestit jobbnak tartom. A Bécsit annyiban elonyosebbnek hogy rengeteg alacsonypadlos villamosuk van ami szinte mindenhol lefedi a varost... bp-rol ez nem mondható el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!