Érdiek, hogyan juttok haza Budapestről éjszaka?
az a gond, hogy alapvetően veszteséges a tömegközlekedés. én is rengetegszer járok koncertre mindenfelé az országban, és nagyon kevés esetben tudok hazajutni(nyilván ez már az a kategória, amikor 2-300 km-re is vagyok itthontól). még talán egy elővárosi/helyközi viszonylaton lehetne éjszaka 1-2 járatot indítani, főként hétvégén, viszont szerintem sokan lennének bérletesek, tehát akkor bérletárat is kéne emelni.
távolsági viszonylaton meg ugye legtöbbször az a baj, hogy kevés az ember. például volt budapest-veszprém járat este 11-kor, és fél2-re ér veszprémbe. egyszer utaztam vele, és 5-en voltunk összesen, abból is 3-an fehérváron leszálltak, és ott senki más nem szállt fel, pedig hétvége volt. úgy látom, már nincs is benne a menetrendben, valószínű nem érte meg üzemeltetni.
ellenben nagy távolságokra néha esélyes a telekocsi...múltkor sopronból haza tudtam jönni szegedre, mert azért sokan szoktak külföldről hazajönni úgy, hogy az esti órákban érnek az országba...csak mondjuk debrecen/miskolc környékén erre jóval kisebb az esély...(mondjuk lassan már ott tartunk, hogy szlovákiába is érdemesebb lesz kimenni dolgozni, és akkor jönnek majd onnan is :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!