Érdiek, hogyan juttok haza Budapestről éjszaka?
Teljesen vidéken nyilván nem fura (keleten nőttem fel, ahogy a te hozzáállásod a magától értetődő) szóval felesleges felháborodni, de Budapest után ez igenis fura. Érd pedig inkább egy külsőbb kerülete Bp-nek, ami az emberek szokásából is látszik (a legutóbbi tanulmányok szerint 80% ingázik BP-re).
Ha elakarsz menni egy koncentre bárhová a belvárosba, ahová kb hamarabb eljutsz, mint Káposztásmegyerről akkor miért is ne lenne annyira fura az, hogy haza már nem tudsz eljutni?
nincs ebben semmi fura..kicsit üldögélsz a pályaudvaron, aztán jön valami.
Érd nagyon nem Bp külső, csak közel van..sőt, van nagyon közeli része Bp hez, és baromi távoli..pl Tétényből akár séta..
ha nem, akkor marad a furaság..
Szerintem pedig egyáltalán nem normális, hogy egy Budapest melletti hatvanezres megyei jogú városba lehetetlen egy péntek vagy szombat estén hazatérni. Igény ugyanis volna rá.
Mindenesetre valóban csak a 973-as busz játszik, onnan taxi vagy séta. Ezen kívül nyáron szokott lenni egy vonatpár éjszakai személyvonat a Balatonra.
"Erre számítasz, így tervezed a dolgaidat, ennyi."
Nehéz a kommentedre tiszta fejjel válaszolni. Ha jól értem, a te besavanyodott világnézeted szerint Bp-en sincs értelme éjszakai tömegközlekedésnek. A koncert csak egy példa volt, de nagyon sok társasági esemény kezdődik este 20:00-21:00 után és végződnek bőven 23:00 után, de ritka, hogy hajnalig tartanának.
Már túl vagyok a hétvégi éjszakázós éveimen, de így utólag szerencsére akkor nem voltam érdi. A mostani fiataloknak nagyon béna lehet a mostani helyzet...
(és ne hasonlítsuk már a vidéket össze a Bp szájában lévő Érddel...)
Hogyne lenne szükséges az éjszakai közlekedés Pesten! Csilliómillió olyan munkahely van, ami éjszakai közlekedést igényel városon belül nagy távolságra. Vidéki nagyvárosban adott cég meg tudja oldani a dolgozók saját busszal történő szállítását, Pesten gazdaságosan nem.
De akkor mi legyen a határ? Miért pont Érdig járjon éjszakai, akkor már Alsónémedibe is járhatna - és így tovább. Egyszerűbb közigazgatási határnál meghúzni az éjszakaik végállomásait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!